Kaşık Dökmesi Tarifi

Lokma Tatlısı Tarifi

 

Lokma tatlısı tarifi şerbetli tatlı sevenler için bire birdir. Lokma tatlısı yüzlerce yıllık bir geleneğin de aynı zamanda ürünüdür. Dolayısı ile birden fazla tarifi olmaktadır. Buna rağmen oldukça kolay bulunan bir tatlıdır. Ancak dışarıda yemek yerine kendisi yapmak isteyenler için eşsiz bir tarif hazırlıyoruz. Siz de sitemizdeki tarif yazımıza uyduğunuz takdirde mükemmel bir lokma tatlısı hazırlamış olacaksınız. Böylece misafirleriniz ve aileniz için eşsiz bir şerbetli tatlı sunacaksınız. Sofralarınızı süsleyecek olan lokma tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir ve püf noktaları var mıdır gibi kafanızdaki tüm soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz. Tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun diyoruz.

Lokma Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Lokma tatlısı tarifi hazırlamak için öncelikle şerbeti yaparak başlıyoruz. Bunun için şeker, su ve limonu tencereye atıp kaynatıyoruz ve piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alarak mikser ile çırpma işlemine geçiyoruz. Elde edilen hamuru mayalanması için ortalama 1 saat bekletiyoruz. Hamur mayalandıktan sonra bir tencereye yarısına gelecek şekilde sıvı yağ döküyoruz ve kızmasını bekliyoruz. Daha sonra hamurdan küçük parçalar alarak bu yağın içine alıyoruz ve kızartıyoruz. Bu işlemi yaptıktan sonra kızaran tatlıyı şerbetin içine atıyoruz ve ortalama 2 dakika bekletiyoruz. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarladığınız zaman lokma tatlınız servise hazır hale gelecektir.

Lokma Tatlısı Tarifi Malzemeleri

Lokma tatlısı tarifi için kullanılan malzemeler oldukça kolay bulunan malzemeler olmaktadır.

·         Su bardağı ölçüsü ile 3,5 su bardağı un

·         2 su bardağı su

·         1 paket maya

·         Tatlı kaşığı ölçüsü ile 1 tatlı kaşığı şeker

·         1 çay kaşığı tuz

·         2 su bardağı şeker

·         1,5 su bardağı su (şerbet için)

·         1 dilim limon

Lokma Tatlısı Tarifi Püf Noktaları

Lokma tatlısı yüzlerce yıllık bir geleneğe sahiptir. Bu nedenle bu tatlı tarifi'ni oldukça fazla sayıda farklı pişirme teknikleri vardır. Buna karlın bazı püf noktalar sabittir ve lokma tatlısı pişirirken uygulanması gerekir. Örneğin tatlının yapımına şerbetinden başlamak daha önemlidir. Çünkü pişen lokmaları şerbete koyacağımız zaman şerbetin soğuk olması gerekmektedir. Bunun yanında hamurun hazırlandıktan sonra ortalama 1 saat mayalanması için bekletilmesi gerekir. Bekletilmeyen hamur ile yapılan lokma tatlısı istenilen lezzeti veremeyebilir. Lokma tatlısı tarifi sayesinde sofralarınızı tarihi bir lezzet ile süslemiş olacaksınız. Böylece misafirleriniz ve aileniz çok beğenecek ve deyim yerinde ise parmaklarını yiyecekler.

Yorumlar