- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Çıkış noktası Mersin olan, sokak yemeklerinin vazgeçilmez
tadı olan tantuni, muhteşem baharatları ve özel sosuyla son derece lezzetli bir
yiyecektir. İlk zamanlarda ortaya çıktığı il olan Mersin’de yalnızca
tezgahlarda seyyar olarak satılan tantuni, bugün tüm Türkiye genelinde bilinen
bir lezzettir. Tantuni adının, bu yiyecek ilk ortaya çıktığı günlerde, tepside
yapılırken tan tun seslerinin çıkmasından dolayı tercih edildiği rivayet
edilir. Ortaya çıktığı günden bu yana sıklıkla tercih edilen ve doyurucu bir
yiyecek olan tantuni, tavuk yahut kıymadan yapılabilir. Hatay usulü tavuk tantuni tarifini dilediğiniz içecekle beraber
tüketip bu lezzetin tadını çıkarabilir, sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Dürüm olarak yiyebileceğiniz, özel sosuyla lezzetli bir kıvama
sahip olan bu tarifi evinizde kolayca yapabilirsiniz.
Malzemeler
·
500 gram tavuk göğsü
·
Zeytinyağı
·
Karabiber
·
Kimyon
·
Kırmızı toz biber
·
Lavaş Ekmeği (kendiniz yapabilir ya da fırından
alabilirsiniz)
İç
Malzemesi İçin
·
2 tane kuru soğan
·
Maydonoz
·
2 tane domates
Özel Sosu İçin
·
1 yemek kaşığı domates salçası
·
1 yemek kaşığı acı biber salçası
·
Yarım çay bardağı sıvı yağ
·
1 bardak su
·
1 diş sarımsak
·
Karabiber
·
Tuz
Yapılışı
·
Özel Hatay sosunu hazırlamak için ezilmiş sarımsak ve yağı
bir tavada kavurun.
·
Domates ve biber salçalarını kontrollü bir şekilde
ekleyin. Salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
·
Kavurmuş olduğunuz salça ve sarımsakların üzerine bir
bardak suyu ve baharatları ekledikten sonra yaklaşık on dakika kaynatın ve altını
kapatın.
·
Tantuniyi yapmak için tavukları küp şeklinde doğrayın.
·
Tavuk etlerini bir tencerenin içine koyun ve üstü
batacak şekilde su koyarak haşlamaya bırakın.
·
Tavuk etlerinin haşlandığı esnada, soğanları piyazlık
olacak şekilde doğrayın. Maydonoz ve soğanı
bir tabağın içerisinde üzerine tuz ekleyerek karıştırın.
·
Domatesleri de küp küp doğrayıp ayrı bir tabağın
içerisine koyun.
·
Haşlamış olduğunuz tavukları suyunu süzdükten sonra
bir kenarda dinlenmeye bırakın. Bu esnada tantuni yapacağınız tavayı ısıtın,
üzerine yağı ekleyip baharatlarla birlikte kızdırın. Yağın üzerine baharatları
eklediğinizde tantuninin daha lezzetli bir tada sahip olmasını
sağlayabilirsiniz.
·
Yağ ve baharat karışımının üzerine haşlanmış tavukları
ilave edin ve kavurmaya başlayın.
·
Lavaşları hazırlayın ve tantuni tavasında kavurduğunuz
karışımın üzerine bir kez bastırın.
·
Lavaşı serin, üzerine domates, soğan ve maydonoz
karışımını dizin. Üzerine tantuniyi koyduktan sonra hazırlamış olduğunuz sosu
üzerinde gezdirin. Dürüm yaparak servis edin.
Hatay usulü
tavuk tantuni tarifi'niz hazır. Afiyetle yiyebilirsiniz.
Mantarlı tavuk tarifleride son dönemde aranan tarifler arasındadır. Körili Mantarlı Tavuk Tarifi sayfamızdan bu tarifi inceleyebilir, ve farklı fikirler edinebilirsiniz.
döner
Hatay Usulü Tavuk
Hatay Usulü Tavuk Tantuni
Hatay Usulü Tavuk Tantuni Tarifi
yemek tarifi
yemek tarifleri
yemek yemekler
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder