Kaşık Dökmesi Tarifi

Ekmek Balığı Tarifi

 

Birçoğumuzun yumurtalı ekmek olarak bildiği, ancak dikkat çekici Ekmek Balığı isminin yanı sıra iştah kabartan lezzeti ile nam salmış bu lezzet kahvaltıların yıldızı olarak tarif defterlerimizde yerini alır. Bayatlayan ekmekleri değerlendirmek adına akıllıca bir reçeteye sahip olan bu tarif, küçük büyük herkesin severek tükettiği bir lezzet olma özelliğindedir. Yumuşacık dokusuyla kahvaltı sofrasında gördüğümüz anda bizi mutlu eden bu tarif son derece pratik bir yapılışa sahiptir. Mutfakta usta olmasanız bile son derece lezzetli ekmek balıkları yapabilir, sevdiklerinizi bu lezzetle şımartabilirsiniz. Haydi, gelin şimdi lezzetli mi lezzetli, iştah kabartan kokusuyla kahvaltı sofralarının yıldızı olan Ekmek Balığı Tarifini öğrenelim.

Malzemeler

·       3 adet bayatlamış bütün ekmek

·       4 yumurta

·       1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

·       1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

·       1 tatlı kaşığı kekik

·       1 tatlı kaşığı nane

Kızartmak İçin

·         1 bardak sıvıyağ

Yapılışı

·       Bayatlamış ekmekleri tezgahın üzerinde dikkatli bir şekilde dilimleyin.

·       Dilimlere ayırdığınız bayatlamış ekmeklerin birbirine eşit olmasına dikkat edin.

·       4 adet yumurtayı sarısı ve beyazıyla birlikte geniş bir kabın içerisine kırın.

·       Bütün yumurta birbirine karışacak şekilde iyice çırpın.

·       Çırpmış olduğunuz yumurtanın içine kontrollü bir şekilde toz biber, pul biber, kekik ve naneyi, son olarak da tuzu ekleyip çırpın.

·       Hazırlamış olduğunuz bu karışımı ve dilimlere ayırdığınız bayat ekmekleri ocağın yanına koymanız sizin için daha kolay olacaktır.

·       Ocağın altını açın ve tencerenin ısınmasını bekleyin. Tencere ısındıktan sonra yağı ilave edin ve yağın kızması için bekleyin.

·       Yağ kızdıktan sonra bayat ekmekleri yumurtalı karışıma iyice bulayın.

·       Kızartmak istediğiniz ekmekleri sıra sıra karışıma bulamak daha kolay olacaktır.

·       Ekmeklerin her tarafını yumurtanın içerisinde bulamış olmaya dikkat edin.

·       Sosa bulamış olduğunuz ekmekleri kızarmış olan yağın içerisine koyun ve bir iki dakika boyunca kızartın.

·       Bütün bayat ekmekler için sırasıyla aynı işlemi uygulayın.

Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, lezzetli mi lezzetli Ekmek Balığı Tarifiniz hazır. Yanında bir bardak çay, domates, salatalık ve peynirle harika bir uyum gösteren bu lezzetle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Yorumlar