- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Birçoğumuzun yumurtalı ekmek olarak bildiği, ancak dikkat
çekici Ekmek Balığı isminin yanı sıra iştah kabartan lezzeti ile nam salmış bu
lezzet kahvaltıların yıldızı olarak tarif defterlerimizde yerini alır.
Bayatlayan ekmekleri değerlendirmek adına akıllıca bir reçeteye sahip olan bu
tarif, küçük büyük herkesin severek tükettiği bir lezzet olma özelliğindedir.
Yumuşacık dokusuyla kahvaltı sofrasında gördüğümüz anda bizi mutlu eden bu
tarif son derece pratik bir yapılışa sahiptir. Mutfakta usta olmasanız bile son
derece lezzetli ekmek balıkları yapabilir, sevdiklerinizi bu lezzetle
şımartabilirsiniz. Haydi, gelin şimdi lezzetli mi lezzetli, iştah kabartan
kokusuyla kahvaltı sofralarının yıldızı olan Ekmek Balığı Tarifini öğrenelim.
Malzemeler
·
3 adet bayatlamış bütün ekmek
·
4 yumurta
·
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
·
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
·
1 tatlı kaşığı kekik
·
1 tatlı kaşığı nane
Kızartmak İçin
·
1 bardak sıvıyağ
Yapılışı
·
Bayatlamış ekmekleri tezgahın üzerinde dikkatli bir
şekilde dilimleyin.
·
Dilimlere ayırdığınız bayatlamış ekmeklerin birbirine
eşit olmasına dikkat edin.
·
4 adet yumurtayı sarısı ve beyazıyla birlikte geniş
bir kabın içerisine kırın.
·
Bütün yumurta birbirine karışacak şekilde iyice
çırpın.
·
Çırpmış olduğunuz yumurtanın içine kontrollü bir
şekilde toz biber, pul biber, kekik ve naneyi, son olarak da tuzu ekleyip
çırpın.
·
Hazırlamış olduğunuz bu karışımı ve dilimlere
ayırdığınız bayat ekmekleri ocağın yanına koymanız sizin için daha kolay
olacaktır.
·
Ocağın altını açın ve tencerenin ısınmasını bekleyin.
Tencere ısındıktan sonra yağı ilave edin ve yağın kızması için bekleyin.
·
Yağ kızdıktan sonra bayat ekmekleri yumurtalı karışıma
iyice bulayın.
·
Kızartmak istediğiniz ekmekleri sıra sıra karışıma
bulamak daha kolay olacaktır.
·
Ekmeklerin her tarafını yumurtanın içerisinde bulamış
olmaya dikkat edin.
·
Sosa bulamış olduğunuz ekmekleri kızarmış olan yağın
içerisine koyun ve bir iki dakika boyunca kızartın.
·
Bütün bayat ekmekler için sırasıyla aynı işlemi
uygulayın.
Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, lezzetli mi lezzetli Ekmek Balığı Tarifiniz hazır. Yanında
bir bardak çay, domates, salatalık ve peynirle harika bir uyum gösteren bu
lezzetle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder