- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Çiğirtme diğer adıyla pişi Orta Asya,
Idel-Ural, Orta Doğu ve Moğolistan mutfaklarında karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde
çiğirtme her yörede farklı isimle sofralarda yer alan bir lezzettir. Her
yörenin kendine özgü çeşitli pişi ve hamur kızartmaları bulunmaktadır.
Anadolu’da özellikle çiğirtme arife günü yapılarak çevreye dağıtılmaktadır.
MALZEMELER
·
3
su bardağı ılık süt
·
1
paket instant (kuru) maya
·
1
yemek kaşığı tuz
·
1
yemek kaşığı şeker
·
1
paket kabartma tozu
·
Aldığı
kadar un
İç
harcı için:
·
Peynir
·
Sucuk
Ya da iç harç olmadan
tüketilebilir.
YAPILIŞI
·
İlk olarak ılık sütümüzü derin bir kabın
içine alıyoruz.
·
İnstant (kuru) mayamızı içine ekleyip karışmasını
sağlıyoruz.
·
1 yemek kaşığı tuz ve şekeri de ekliyoruz
·
Bir bardak unu eleyerek karışıma ekliyoruz ve
pürüzsüz kıvam almasını sağlıyoruz.
·
Daha sonra kalan diğer unu da bu şekilde
ekliyoruz.
·
Hamurumuz yumuşak bir kıvam alana kadar
yoğuruyoruz.
·
Kıvam alabilmesi için hamurumuza birkaç damla
sıvıyağ ekliyoruz.
·
Üzerini bir bez ile kapattığımız hamurumuzu 1
saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
·
Hamur hazır hale geldikten sonra yağımızı
tavada kızdırıyoruz.
·
Orta boy bezeler elde ettiğimiz hamurumuzu
düzleştirerek kızgın yağın içine bırakıyoruz.
·
İki taraflı kızarttığımız çiğirtmemizi sıcak bir şekilde servis
yapıyoruz.
PÜF
NOKTASI:
·
Eğer içi dolgun bir çiğirtme yemek istiyorsanız buraya dikkat edelim. Pişi içinin dolgun
olmasını istiyorsanız hamurunu açarken en az 2-3 ml kadar biraz kalın bırakmalısınız. Bu sayede hamur incelip
sönmeyecek, içi dolgun bir lezzet elde edebileceksiniz.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder