Kaşık Dökmesi Tarifi

 

Kaşık Dökmesi tarifi dilediğiniz şekilde zenginleştirebileceğiniz oldukça basit bir tariftir. Sabah kahvaltılarında, öğlen oturmalarında çay ve kahvenin yanında gidecek enfes tarifimizin tadı damağınızda kalacak. Hem çocukların hem de büyüklerin severek yediği bu tarifimizi meyveler, reçeller, bal ve çikolatalar ile tercih edebilirsiniz. Kaşık dökmesi tarifimiz 5 kişilik olup hazırlama süresi 10, pişirme süresi ise 20 dakikadır.

Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

Görüntüsü ile dikkat çeken yapılışı oldukça kolay bu tarif için işte malzemeler:

·        2 tane yumurta

·        1 su bardağı yoğurt

·        1 çay bardağından bir tık az sıvı yağ

·        1 çay kaşığı tuz

·        1,5 su bardağı un

·        1 paket kabartma tozu

Kaşık Dökmesi Yapımı

Karıştırma kabına sırası ile 1 su bardağı yoğurt, 2 tane yumurta, 1 çay bardağına yakın sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuzu alarak tel çırpıcı ya da mikser ile pürüzsüz bir hale gelene dek iyice güzelce çırpalım. Karışımımız kıvamını aldıktan sonra 1,5 su bardağı unumuzu ve 1 paket kabartma tozumuzu karışımımızın üzerine ilave ederek çırpma işlemine devam edelim.

 Eğer karışımın kıvamı iyi gelmez ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Kıvamımızın hafif akışkan olması ama çok sıvı değil aksine biraz koyu olması gerekmektedir. Hamur karışımımız hazır olduğunda yapışmaz bir tavanın tabanını yağlayacak kadar miktarda bir yağ alarak tabanını iyice yağlayalım. Hamurlarımızın yanmaması için tava kullanımı ve az miktarda yağ sürmek önemli.

Tavamızın tabanındaki yağımız kızdıktan sonra hamur karışımımızdan 1 yemek kaşığı alarak tavaya dökelim ve fazla dağıtmadan hafifçe hamurumuzu yayalım. Hamurumuzun altı kızarmaya başladıktan sonra tersini çevirerek diğer kısmını da pişirelim ve her iki yüzü de aynı şekilde piştikten sonra kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza hamurumuzu alabiliriz.

 Hamur karışımımız bitene kadar aynı işlemleri uygulayarak devam edelim. Kaşık dökmemizin içinin de iyi pişmesi için ocağımızın altının orta derecede olmasına dikkat edelim aksi takdir de yüksek ateş içi pişmeden dışının yanmasına neden olabilir.

Tüm hamurlarımızı pişirdikten sonra servis tabağımıza aldığımız kaşık dökmelerimizi bal, muz, orman meyveleri, çikolata, reçel gibi malzemeler ile dilediğimiz gibi süsleyebilir en son üstüne ceviz, fındık, fıstık gibi malzemeler de ekleyebiliriz. Evdeki malzemeler ile yapımı oldukça kolay bu lezzetli tarifimizi mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Tarifimizin sonuna gelmişken şundan bahsetmek istiyoruz., internette bir çok tarif sitesi var. Ama bizimde zaman zaman faydalandığımız ortadoğu mutfağı özellikle ortadoğu yemekleri ve diğer yemek tarifleri'ni bulabileceğiniz mükemmel bir web sitesi. Linke tıklayıp web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaşık Dökmesi Tarifi Püf Noktaları

Yoğurdunuz sulu ise ya da yumurtalarınız biraz büyük ise hamurun kıvamına göre un miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca durum tam tersi olduğunda un miktarını biraz azaltabilirsiniz. Bu noktada hamurun kıvamına bakarak unu kontrollü bir biçimde eklemeniz büyük öneme sahip.Kabartma tozunu en son eklemeniz kaşık dökmelerinizin puf puf olması için önemli. Ayrıca un ve kabartma tozunu eleyerek karışımınıza eklemenizi tavsiye ederiz.

Yorumlar