Kaşık Dökmesi tarifi dilediğiniz şekilde zenginleştirebileceğiniz oldukça basit
bir tariftir. Sabah kahvaltılarında, öğlen oturmalarında çay ve kahvenin
yanında gidecek enfes tarifimizin tadı damağınızda kalacak. Hem çocukların hem
de büyüklerin severek yediği bu tarifimizi meyveler, reçeller, bal ve
çikolatalar ile tercih edebilirsiniz. Kaşık dökmesi tarifimiz 5 kişilik olup
hazırlama süresi 10, pişirme süresi ise 20 dakikadır.
Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
Görüntüsü ile dikkat çeken yapılışı oldukça kolay bu tarif
için işte malzemeler:
·
2
tane yumurta
·
1
su bardağı yoğurt
·
1
çay bardağından bir tık az sıvı yağ
·
1
çay kaşığı tuz
·
1,5
su bardağı un
·
1
paket kabartma tozu
Kaşık Dökmesi Yapımı
Karıştırma kabına sırası ile 1 su bardağı yoğurt, 2 tane
yumurta, 1 çay bardağına yakın sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuzu alarak tel çırpıcı
ya da mikser ile pürüzsüz bir hale gelene dek iyice güzelce çırpalım.
Karışımımız kıvamını aldıktan sonra 1,5 su bardağı unumuzu ve 1 paket kabartma
tozumuzu karışımımızın üzerine ilave ederek çırpma işlemine devam edelim.
Eğer karışımın kıvamı
iyi gelmez ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Kıvamımızın hafif akışkan olması
ama çok sıvı değil aksine biraz koyu olması gerekmektedir. Hamur karışımımız
hazır olduğunda yapışmaz bir tavanın tabanını yağlayacak kadar miktarda bir yağ
alarak tabanını iyice yağlayalım. Hamurlarımızın yanmaması için tava kullanımı
ve az miktarda yağ sürmek önemli.
Tavamızın tabanındaki yağımız kızdıktan sonra hamur
karışımımızdan 1 yemek kaşığı alarak tavaya dökelim ve fazla dağıtmadan hafifçe
hamurumuzu yayalım. Hamurumuzun altı kızarmaya başladıktan sonra tersini
çevirerek diğer kısmını da pişirelim ve her iki yüzü de aynı şekilde piştikten
sonra kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza hamurumuzu alabiliriz.
Hamur karışımımız
bitene kadar aynı işlemleri uygulayarak devam edelim. Kaşık dökmemizin içinin
de iyi pişmesi için ocağımızın altının orta derecede olmasına dikkat edelim
aksi takdir de yüksek ateş içi pişmeden dışının yanmasına neden olabilir.
Tüm hamurlarımızı pişirdikten sonra servis tabağımıza
aldığımız kaşık dökmelerimizi bal, muz, orman meyveleri, çikolata, reçel gibi
malzemeler ile dilediğimiz gibi süsleyebilir en son üstüne ceviz, fındık,
fıstık gibi malzemeler de ekleyebiliriz. Evdeki malzemeler ile yapımı oldukça
kolay bu lezzetli tarifimizi mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun.
Tarifimizin sonuna gelmişken şundan bahsetmek istiyoruz., internette bir çok tarif sitesi var. Ama bizimde zaman zaman faydalandığımız ortadoğu mutfağı özellikle ortadoğu yemekleri ve diğer yemek tarifleri'ni bulabileceğiniz mükemmel bir web sitesi. Linke tıklayıp web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Kaşık Dökmesi Tarifi Püf Noktaları
Yoğurdunuz sulu ise ya da yumurtalarınız biraz büyük ise
hamurun kıvamına göre un miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca durum tam tersi
olduğunda un miktarını biraz azaltabilirsiniz. Bu noktada hamurun kıvamına
bakarak unu kontrollü bir biçimde eklemeniz büyük öneme sahip.Kabartma tozunu
en son eklemeniz kaşık dökmelerinizin puf puf olması için önemli. Ayrıca un ve
kabartma tozunu eleyerek karışımınıza eklemenizi tavsiye ederiz.
Yorumlar
Yorum Gönder