Kaşık Dökmesi Tarifi

Kakaolu Islak Kek Tarifi

 

Kakaolu ıslak kek tarifi ile bir çırpıda yiyip bitireceğiniz oldukça hafif bir lezzet ile karşınızdayız. Özellikle çocukların vazgeçilmezi olan kakaolu ıslak keki sevmeyen yoktur. Şeker ve çikolata ihtiyacınızı yalnızca bir dilim ile bile karşılayacak bu lezzetli tarifin tadı damağınızda kalacak. Ortalama olarak 10-12 kişilik olan pastane usulü kakaolu ıslak kekimizi hazırlaması 15 pişirmesi ise 20 dakika sürmektedir.

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Çok lezzetli kakaolu ıslak kek tarifimiz için işte malzemeler:

·         4 tane yumurta

·         1 su bardağı şeker

·         1 su bardağı süt

·         1 çay bardağı sıvı yağ

·         3 yemek kaşığı kakao

·         1 paket vanilya

·         1, 5 su bardağı un

·         1 paket kabartma tozu

Sosu için:

·         1 su bardağı süt

·         1 su bardağı su

·         1, 5 yemek kaşığı kakao

·         1 çay bardağı şeker

·         1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

·         Hindistan cevizi, fındık, fıstık, ceviz (tercihinize göre)

Kakaolu Islak Kek Yapımı

Öncelikle kek tarifi'mize geçmeden önce;

Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ederek. Öncelikle 4 tane yumurtayı kırıp köpürene kadar iyice çırpıyoruz. Ardından çırptığımız yumurtaların üzerine 1 su bardağı şekeri ilave ederek tel çırpıcı ya da mikser yardımı ile karıştırma işlemimize devam ediyoruz.

 Yumurta ve şeker istenilen kıvama geldiğinde sırası ile 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ve isteğe bağlı olarak 1 paket vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra 3 yemek kaşığı kakao ve 1,5 su bardağı unu topaklanmaması için sırasıyla eleyerek bu karışıma ekliyoruz ve yeniden çırpma işlemine devam ediyoruz.

 Ne çok sıvı ne de çok katı olmayan orta kıvamda güzel bir kek hamuru elde ediyoruz. Bu hamuru önceden yağladığımız geniş bir borcama ya da dilerseniz tepsiye döküyoruz ve önceden ısıtmış olduğumuz 200 derecelik fırında kontrollü bir biçimde 20 dakika pişiriyoruz. Kekimiz pişerken bir taraftan sosunu hazırlayabiliriz.

Sırasıyla bir tencereye 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1,5 yemek kaşığı kakao, 1 çay bardağı şeker ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekledikten sonra malzemelerimizi iyice karıştırarak ısınmasını bekliyoruz. Kaynamaya başladığı an sosu ocaktan alabilirsiniz.Kürdan ile kekinizin pişip pişmediğini kontrol ederek kekinizin piştiğinden emin olduktan sonra fırından çıkararak bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Kekimiz ılık bir kıvamdayken sosu üzerine döküyoruz ve her yerine iyice yayılmasını sağlıyoruz.

Bu noktada yine kürdan yardımı ile kekimizin belli noktalarına delikler açarak sosun her yerine geçmesini sağlayabiliriz.Ardından kekimizi soğuması için 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Soğuyan kekimizi dolaptan çıkardıktan sonra dilediğimiz boyutta dilimlere ayırarak servis edebiliriz. Servis önerisi olarak bu muhteşem kekinizi hindistan cevizi, fındık, fıstık ya da ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yorumlar