Kaşık Dökmesi Tarifi

İrmik Tatlısı Tarifi




Hem leziz hem de tadı damakta kalan ve misafirliklerin vazgeçilmezi olan irmik tatlısı hiç kuşkusuz en sevilen tatlılardan birisi. Evdeki malzemeler ile yapılabilecek en pratik tatlılardan olan İrmik Tatlısı Tarifi eminiz ki  tatlı tarifleri arasında vazgeçilmez tariflerinizden birisi olacak. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin!

Malzemeler

Şerbeti için:

-          3 su bardağı şeker

-          3 su bardağı su

-          2-3 damla limon suyu

Hamuru için:

-          200g tereyağı

-          1 adet yumurta

-          3 yemek kaşığı irmik

-          1 paket vanilya

-          1 paket kabartma tozu

-          Yarım çay bardağı sıvı yağ

-          Yarım çay bardağı şeker

-          4 su bardağı un

İç Harcı İçin:

-          1 su bardağı ceviz içi

-          1 yemek kaşığı şeker

-          1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için:

-          İrmik

-          Toz Antep fıstığı

Yapılışı

1.      İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Ocağa aldığınız tencereye şeker ve suyu ilave edin.

2.      15 dakika kaynayan şerbete limon suyunu ekleyin ve ocağı kapatarak tencereyi bir kenarda bekletelim.

3.      Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, irmik, vanilya, kabartma tozu, sıvı yağ, toz şeker ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın ve yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde etmek için unu kontrollü bir şekilde ekleyin.

4.      Hamur hazır olduktan sonra tezgaha bir parça streç film serin. Hamurdan bir parça alarak strecin üzerine yerleştirin.

5.      Sonra hamurun üzerini tekrar streç parçası ile kapatın vemerdane yardımı ile hamurumuzu yavaş yavaş açın.

6.      Hamuru istediğiniz boyutta açtıktan sonra üzerinden streci alın ve hamur kesici veya bıçak yardımı ile kenarlarını düzeltin.

7.      İç harcı için uygun bir kaseye ceviz içini, şekeri ve tarçını koyup karıştırın.

8.      Hazırladığınız iç harcından 2-3 kaşık kadarını hamurun ortasına yerleştirin.

9.      Alttaki streçten tutun ve yuvarlayarak hamuru rulo şeklinde kapatın.

10.  Rulonun üzerine ve strece bolca irmik serpin.Sonra streç ile ruloyu tekrar yuvarlayın ve irmiğin hamurun her yerine gelmesini sağlayın.

11.  Son olarak streci açın ve hamuru verev şeklinde keserek pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın.

12.  Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemleri sırası ile tekrarlayın.

13.  Hazırladığınız tatlıları önceden ısıttığınız 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.

14.  Fırından aldığınız tatlılarıdaha sıkı olacak şekilde küçük bir kaba aktarın.

15.  Soğumuş şerbeti tatlıların üzerine gezdirerek bir kaç saat kadar dinlenmeye bırakın.

16.  Dinlenen ve şerbetini de güzelce çeken tatlılar servise hazır.

17.  Afiyet olsun, İrmik Tatlısı Tarifi hazır.

Püf Noktaları

Bu tatlının püf noktası, diğer tüm şerbetli tatlılarda olduğu gibi şerbetin kıvamı ve dökülme zamanı ile ilgili. İrmik Tatlısı Tarifi yaparken tatlı fırından sıcakken üzerine ılık şerbet dökmelisiniz.

Yorumlar