- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Hem leziz hem de tadı damakta kalan ve misafirliklerin
vazgeçilmezi olan irmik tatlısı hiç kuşkusuz en sevilen tatlılardan birisi.
Evdeki malzemeler ile yapılabilecek en pratik tatlılardan olan İrmik Tatlısı
Tarifi eminiz ki tatlı tarifleri arasında vazgeçilmez tariflerinizden birisi olacak. Şimdiden
deneyeceklere kolay gelsin!
Malzemeler
Şerbeti için:
-
3
su bardağı şeker
-
3
su bardağı su
-
2-3
damla limon suyu
Hamuru için:
-
200g
tereyağı
-
1
adet yumurta
-
3
yemek kaşığı irmik
-
1
paket vanilya
-
1
paket kabartma tozu
-
Yarım
çay bardağı sıvı yağ
-
Yarım
çay bardağı şeker
-
4
su bardağı un
İç Harcı İçin:
-
1
su bardağı ceviz içi
-
1
yemek kaşığı şeker
-
1
yemek kaşığı tarçın
Üzeri için:
-
İrmik
-
Toz
Antep fıstığı
Yapılışı
1.
İlk
olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Ocağa aldığınız tencereye şeker ve suyu
ilave edin.
2.
15
dakika kaynayan şerbete limon suyunu ekleyin ve ocağı kapatarak tencereyi bir
kenarda bekletelim.
3.
Hamuru
için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, irmik, vanilya, kabartma tozu,
sıvı yağ, toz şeker ve unu yavaş yavaş ekleyin. Hamuru yoğurmaya başlayın ve yumuşak
ele yapışmayan bir hamur elde etmek için unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
4.
Hamur
hazır olduktan sonra tezgaha bir parça streç film serin. Hamurdan bir parça
alarak strecin üzerine yerleştirin.
5.
Sonra
hamurun üzerini tekrar streç parçası ile kapatın vemerdane yardımı ile
hamurumuzu yavaş yavaş açın.
6.
Hamuru
istediğiniz boyutta açtıktan sonra üzerinden streci alın ve hamur kesici veya
bıçak yardımı ile kenarlarını düzeltin.
7.
İç
harcı için uygun bir kaseye ceviz içini, şekeri ve tarçını koyup karıştırın.
8.
Hazırladığınız
iç harcından 2-3 kaşık kadarını hamurun ortasına yerleştirin.
9.
Alttaki
streçten tutun ve yuvarlayarak hamuru rulo şeklinde kapatın.
10. Rulonun üzerine ve strece bolca irmik
serpin.Sonra streç ile ruloyu tekrar yuvarlayın ve irmiğin hamurun her yerine
gelmesini sağlayın.
11. Son olarak streci açın ve hamuru
verev şeklinde keserek pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın.
12. Tüm malzemeler bitene kadar bu
işlemleri sırası ile tekrarlayın.
13. Hazırladığınız tatlıları önceden
ısıttığınız 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın.
14. Fırından aldığınız tatlılarıdaha sıkı
olacak şekilde küçük bir kaba aktarın.
15. Soğumuş şerbeti tatlıların üzerine
gezdirerek bir kaç saat kadar dinlenmeye bırakın.
16. Dinlenen ve şerbetini de güzelce
çeken tatlılar servise hazır.
17. Afiyet olsun, İrmik Tatlısı Tarifi
hazır.
Püf Noktaları
Bu tatlının püf noktası, diğer tüm şerbetli tatlılarda olduğu
gibi şerbetin kıvamı ve dökülme zamanı ile ilgili. İrmik Tatlısı Tarifi yaparken
tatlı fırından sıcakken üzerine ılık şerbet dökmelisiniz.
irmik
irmik tatlısı
irmik tatlısı nasıl yapılır
tarif
tarifleri
tatlı
tatlı tarifi
tatlı tarifleri
tatlılar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder