Kaşık Dökmesi Tarifi

Kıymalı Biber Dolması Tarifi

 



Yaz aylarının en sevilen lezzetlerinden biri olan biber dolması herkesin beğenerek yediği bir yemektir. En çok zeytinyağlı olarak tüketilen biber dolması kadar kıymalı biber dolmasıda oldukça sık tercih edilmektedir. Birçok kişi içerisinde bulunan pirinçten dolayı kıymalı biber dolmasını ana yemek olarak tüketmektedir. Sizlere mükemmel sonuç alacağınız ve severek tüketeceğiniz kıymalı biber dolması tarifini bırakıyorum.

 

MALZEMELER

 

·                   5-15 adet orta boy dolmalık biber

·                   150 gr. kıyma

·                   2 yemek kaşığı sıvı yağ

·                   1 yemek kaşığı salça

·                   2 orta boy kuru soğan

·                   2 adet domates

·                   1,5 su bardağı pirinç

·                   Tuz

·                   Karabiber

·                   Pulbiber

·                   Maydanoz

 

Dolmaların ağız kısmını kapatmak için:

 

·        1 adet domates

 

 

Sosu için:

 

·        1 yemek kaşığı salça

·        Sıcak su

YAPILIŞI:

 

·        Biberlerin kapakları çıkartılarak içleri alet veya kaşıkla boşaltılır.

·        Biberler yıkanır ve suyunun süzülmesi için süzgece alınır.

·        İç harcını pişirerek veya dilerseniz çiğden malzemelerin tümünü karıştırarak da yapabilirsiniz.

·        Uygun bir tencereye sıvı yağı alıyoruz.  Küçük küçük doğradığımız soğanları hafifçe kavuruyoruz.

·        Üzerine kıymamızı ilave ederek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmasını sağlıyoruz.

·        Kabuklarını soyduğumuz ve küçük küçük doğradığımız domatesleri ekliyoruz yaklaşık 3-4 dakika kadar kavuruyoruz.

·        Salça, pulbiber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırmaya devam ediyoruz.

·        Son olarak yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz pirinç ile kıyılmış maydanozu eklenerek karıştırıyoruz, bekletmeden ocaktan alıyoruz.

·        Biberlerin içleri dikkatli bir şekilde doldurularak üzerlerine pirinçlerin dökülmemesi için domates ile kapak yapıyoruz. Daha sonra tencereye diziyoruz.

·        Sosu için salçayı sıcak su ile çözdürüyoruz.

·        Dolmaların üzerlerine eşit miktarda gezdirerek tencereye döküyoruz.

·        Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave ettikten sonra kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte ocakta pişmesini sağlıyoruz.

·        Biber ve pirinçler piştikten sonra 10-15 dakika kadar dinlendirip kıymalı biber dolmasını sıcak şekilde servis edebiliriz.

Not : Kıymalı biber dolması yanında servis edeceğiniz yoğurt daha çok lezzetlenmesini sağlayabilir.


Yorumlar