- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Konserve yemekleri günümüzü kurtaran yemeklerdir. Nohut
ise sevilen ve kolay olduğu için tercih edilen bir baklagildir. Yanında pilav
ve salata olduğunda daha da güzel olan bir yemektir. Konserve nohut birçok alanda da kullanabilirsiniz. Pilavı süslemek
için kullanabilirsiniz. Yemek yapmak için kullanabilirsiniz. Etli yaptığınızda
yahni halini alabilir. Çorbalarda da kullanabilirsiniz. Gördüğünüz gibi birçok
imkânı sizlere sağlayacak bir konserve olacaktır. Çorbası ayrı güzel olur.
Yemekleri ve pilavı bir başka güzel olur. Nohut Türk toplumunun vazgeçilmez
baklagillerinden biridir. Marketlerde de konservesini bulmanız mümkündür. Fakat
marketteki konserveler sizleri tedirgin ediyorsa bu vereceğimiz tarifle konserve nohudunuzu evde
yapabilirsiniz. Afiyetle yiyeceğiniz birçok lezzeti sizlere sunacaktır. Şimdi
nasıl yapacağınızı sizlere anlatacağım.
Malzemeler
·
Nohut (1 kilogram)
·
Kaya tuzu
·
Cam kavanoz
·
İşinizi görecek kadar yeni kavanoz kapağı
Yapılışı
·
Nohutlarınızı su da bir gece bekletmelisiniz.
·
Ertesi günü nohudunuzu yıkayarak suyunu
süzünüz.
·
Nohutları haşlamak için düdüklü tencereye
koyunuz.
·
Nohutların üzerini geçecek kadar düdüklü
tencerenize su ekleyiniz.
·
Nohudunuzun cinsine göre haşlama süresini
ayarlayın. Fakat bizim önerimiz 45 dakika olacaktır. 45 dakika boyunca
haşlanması gerekmektedir.
·
Haşlanan nohutlarınızı ocaktan alarak
dikkatli bir şekilde düdüklünüzü açınız. Ardından nohutlarınızın suyunu süzünüz.
·
Bir tencerede yeniden su kaynatınız.
·
Aldığınız kavanozlara haşladığınız ve
süzdüğünüz nohutlarınızı ekleyiniz.
·
Büyük boy olacak kavanozlarınıza nohutları
ekledikten sonra 1,5 tatlı kaşığı kaya tuzunu ekleyiniz.
·
Eğer küçük boy kavanoz tercih edecekseniz
nohutları kavanoza ekledikten sonra 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ilave ediniz.
·
Ocağa kaynaması için koyduğunuz suyun güzelce
kaynamasını sağladıktan sonra nohutları koyduğunuz kavanozlara kaynamış
suyunuzu ilave ediniz. Kaynamış suyu koyduktan sonra yeni aldığınız kavanoz
kapaklarını sıkıca kapatınız. 5 dakika kalacak kadar ters çeviriniz. 5
dakikadan sonra kavanozlarınızı düzeltiniz.
·
Kavanozun kapağını kontrol ediniz ve
soğumasını bekleyiniz. Kavanozunuzun kapaklarının içine çökmüş olması gerekir.
Aksi halde kavanozunuzdaki nohutlar ziyan olacaktır.
·
Kavanozlar soğuyunca ve kapaklarından emin
olunca buzdolabına yerleştirebilirsiniz.
·
Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra kavanozu
boşaltıp buzdolabı poşetine koyup dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Eğer yiyecekseniz
yeniyken konserve nohudunuzu
boşaltıp yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Püf
nokta:
·
Kavanoz kapaklarının yeni olmasına özen
gösteriniz.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder