Kaşık Dökmesi Tarifi

Konserve Nohut Tarifi

 


Konserve yemekleri günümüzü kurtaran yemeklerdir. Nohut ise sevilen ve kolay olduğu için tercih edilen bir baklagildir. Yanında pilav ve salata olduğunda daha da güzel olan bir yemektir. Konserve nohut birçok alanda da kullanabilirsiniz. Pilavı süslemek için kullanabilirsiniz. Yemek yapmak için kullanabilirsiniz. Etli yaptığınızda yahni halini alabilir. Çorbalarda da kullanabilirsiniz. Gördüğünüz gibi birçok imkânı sizlere sağlayacak bir konserve olacaktır. Çorbası ayrı güzel olur. Yemekleri ve pilavı bir başka güzel olur. Nohut Türk toplumunun vazgeçilmez baklagillerinden biridir. Marketlerde de konservesini bulmanız mümkündür. Fakat marketteki konserveler sizleri tedirgin ediyorsa bu vereceğimiz tarifle konserve nohudunuzu evde yapabilirsiniz. Afiyetle yiyeceğiniz birçok lezzeti sizlere sunacaktır. Şimdi nasıl yapacağınızı sizlere anlatacağım.

Malzemeler

·        Nohut (1 kilogram)

·        Kaya tuzu

·        Cam kavanoz

·        İşinizi görecek kadar yeni kavanoz kapağı

Yapılışı

·        Nohutlarınızı su da bir gece bekletmelisiniz.

·        Ertesi günü nohudunuzu yıkayarak suyunu süzünüz.

·        Nohutları haşlamak için düdüklü tencereye koyunuz.

·        Nohutların üzerini geçecek kadar düdüklü tencerenize su ekleyiniz.

·        Nohudunuzun cinsine göre haşlama süresini ayarlayın. Fakat bizim önerimiz 45 dakika olacaktır. 45 dakika boyunca haşlanması gerekmektedir.

·        Haşlanan nohutlarınızı ocaktan alarak dikkatli bir şekilde düdüklünüzü açınız. Ardından nohutlarınızın suyunu süzünüz.

·        Bir tencerede yeniden su kaynatınız.

·        Aldığınız kavanozlara haşladığınız ve süzdüğünüz nohutlarınızı ekleyiniz.

·        Büyük boy olacak kavanozlarınıza nohutları ekledikten sonra 1,5 tatlı kaşığı kaya tuzunu ekleyiniz.

·        Eğer küçük boy kavanoz tercih edecekseniz nohutları kavanoza ekledikten sonra 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ilave ediniz.

·        Ocağa kaynaması için koyduğunuz suyun güzelce kaynamasını sağladıktan sonra nohutları koyduğunuz kavanozlara kaynamış suyunuzu ilave ediniz. Kaynamış suyu koyduktan sonra yeni aldığınız kavanoz kapaklarını sıkıca kapatınız. 5 dakika kalacak kadar ters çeviriniz. 5 dakikadan sonra kavanozlarınızı düzeltiniz.

·        Kavanozun kapağını kontrol ediniz ve soğumasını bekleyiniz. Kavanozunuzun kapaklarının içine çökmüş olması gerekir. Aksi halde kavanozunuzdaki nohutlar ziyan olacaktır.

·        Kavanozlar soğuyunca ve kapaklarından emin olunca buzdolabına yerleştirebilirsiniz.

·        Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra kavanozu boşaltıp buzdolabı poşetine koyup dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Eğer yiyecekseniz yeniyken konserve nohudunuzu boşaltıp yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Püf nokta:

·        Kavanoz kapaklarının yeni olmasına özen gösteriniz.

Yorumlar