Kaşık Dökmesi Tarifi

Kıymalı Makarna Tarifi

Kurtarıcı yemekler listesinde birçok kişi için zirvede olan kıymalı makarna tarifini hem pratik bir şeyler hazırlamak istediğinizde hem misafirlerinize servis etmek üzere tercih edebilirsiniz. Oldukça basit ve az malzemeli bir yemek olan kıymalı makarnanın evlerimizde sık sık tercih edilebilir olmasında çoğu çocuğun da seviyor olması da önemli bir etken.

Bir paket makarnayla 3-4 kişilik lezzetli kıymalı makarna tarifi hazırlayabilirsiniz. Kalabalık bir gruba kıymalı makarna yapacaksanız; ölçüleri bir miktar artırmanızda fayda var.

Malzemeler

·        1 paket makarna

·        Sıvı yağ

·        Su

·        Tuz

Kıyma sos için:

·        300 gram kıyma

·        1 adet kuru soğan

·        3-4 adet sivri biber

·        1 adet kapya biber

·        1 yemek kaşığı salça

·        2 bardak su

·        1 çay kaşığı tuz

·        Yarım çay kaşığı karabiber

·        1 çay kaşığı pul biber

·        Yarım çay kaşığı nane

·        Çay kaşığının ucuyla fesleğen

·        Sıvı yağ

Yoğurt sos için

·        Bir kâse yoğurt

·        2 diş sarımsak

Yapılışı

Ø  Kıymalı makarna tarifi'nin ilk adımında önce tencereye suyu koyup kaynamaya bırakmalısınız. Su kaynadıktan sonra içine bir yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu ekleyip son olarak makarnaları tencerenin içine bırakmalısınız.

Ø  Makarnalar piştikten sonra süzülmesi için bırakmalı ve tencereye yağ koymalısınız. Süzülen makarnaların yağın üzerine ilave ederek biraz karıştırarak 10 dakika kadar pişirmeye devam etmelisiniz.

Ø  Kıymalı sos için yanmaz tavaya küçük doğranmış soğan ile sıvı yağ ekleyerek soğanı kavurun.

Ø  Biraz yumuşayan soğanların üzerine küçük küçük doğranmış sivri biber ve kapya biberi ilave edin.

Ø  Biberler de biraz sotelenince kıymayı tavaya yayarak kavurmaya başlayın.

Ø  Kıyma kavrulduktan sonra karışıma salçayı ilave edip bir süre salçanın da kavrulmasını sağlayın.

Ø  Bir sonraki aşamada kıymalı sosa çok cıvık olmayacak şekilde göz kararı olarak su ilave edin. Biraz kıvamlı bir sos elde edene kadar su ekleyebilirsiniz.

Ø  Son olarak tuzu ve baharatları da ilave ederek 5 dakika daha pişirin ve sosu ocaktan alın.

Ø  Başka bir kâsede yoğurdu çırpıp içine iki diş sarımsağı rendeleyin ve karıştırın.

Ø  Servis ederken tabağa önce makarnayı sonra yoğurdu ve son olarak kıymalı sosu üst üste koyun.

Püf Noktaları

Kıymalı makarna tarifi'nin en önemli noktalarından birisi kıymalı sosuna eklenen sudur. Kıyma kavurma gibi bir görüntü istemiyorsanız sosa mutlaka su eklemelisiniz. Su miktarını sosun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. 


 

Yorumlar