- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
İmam bayıldı, karnıyarık ile en çok
karıştırılan yemeklerimizden bir tanesi. Hemen hemen her şeyi aynı olan bu iki
yemeği ayıran en önemli detay ise karnıyarık yemeğinin kıymalı ve sıcak bir
yemek olmasıdır. İmam bayıldı tarifi
ise genellikle etsiz hazırlanır ve ılık veya soğuk tüketilmektedir. Yaz
aylarında soğuk olarak yanında cacık, yoğurt gibi aperatiflerle de çok yakışan imam bayıldı tarifini yapması biraz
zahmetli bir yemek olsa da fazla malzeme gerektirmeden herkesin yapabileceği
bir yemek tarifi seçeneğidir.
Malzemeler
·
5 adet imam bayıldı yapmaya uygun patlıcan
·
2 tane büyük boy kuru soğan
·
3 tane yeşil sivri biber
·
3 tane orta boy domates
·
7 diş sarımsak
·
Birkaç tutam maydanoz
·
Sıvı yağ
·
1 yemek kaşığı salça
·
Karabiber
·
Pul biber
·
Tuz
Yapılışı
Ø Patlıcanları
alacalı olacak şekilde soyun ve derin bir kabın içinde tuzlu suda en az 20
dakika kadar bekletin.
Ø 20 dakika
sonra patlıcanları kurulayın ve sıvı yağda kızartın.
Ø Kızaran
patlıcanları havlu kâğıt serilmiş bir kabın içine alarak fazla yağın
süzülmesini sağlayın.
Ø İmam bayıldı tarifinin iç harcı için soğanları
piyazlık şeklinde doğrayın ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ dökülmüş tencereye alıp
kavurun.
Ø 5 dakika
kavrulan soğana küçük küçük doğradığınız biberleri, sarımsakları ekleyin ve
biraz daha kavurmaya devam edin.
Ø Karışıma
baharatları ve domatesleri de ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Ø Son olarak
ince ince kıydığınız maydanozları da ekleyin ve ocaktan alın.
Ø Fırın
kabının içine patlıcanları yerleştirip her birini boydan kesin.
Ø İçlerine
hazırladığınız harcı doldurun ve kalan domatesli suyu fırın kabının üzerine
gezdirin.
Ø Sulandırılmış
az salçalı sos hazırlayın ve yemeğin üzerine gezdirip üzerine dilimlenmiş küçük
domates yerleştirin.
Ø Tüm
malzemeler pişmiş olduğundan 190 derece ısıtılmış fırında sadece kızarana kadar
pişirin.
Püf
Noktaları
Yemeğin en önemli püf noktası
patlıcanların tuzlu suda bekletilmesidir. Aksi halde acımsı bir tadı olacak ve
yemek de lezzetsiz olacaktır. Kızaran patlıcanların havlu peçete ile yağının
alınması aşamasına da mutlaka özen göstermelisiniz. Aksi halde yemeğiniz çok
yağlı olacaktır.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder