- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Hamur işinden damak tadınıza
göre yüzlerce farklı tarif yapabilirsiniz. Bu tariflerden birisi de enfes
tadıyla ve kokusuyla içli kete
tarifi.
Hamuru İçin
·
2
su bardağı ılık süt
·
1 su bardağı ılık su
·
1 su bardağı sıvı yağ
·
2 yumurta akı
·
3 çorba kaşığı şeker
·
1 çorba kaşığı tuz
·
3 çorba kaşığı kuru maya
·
Alabildiğince un
·
Oda
sıcaklığında erimiş tereyağı
Üzeri İçin
·
2
adet yumurta sarısı
·
Susam
İç Harcı İçin
·
1
çay bardağı sıvı yağ
·
1,5 su bardağı un
·
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Ø Geniş bir kabın içine sıvı malzemeler koyup;
şeker, tuz, maya ve yumurta akı ilave ederek karıştırın,
Ø Daha sonra kontrollü bir şekilde un ilave edin.
Yapışkan kıvamlı, yumuşak bir hamur elde edin,
Ø Hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın,
Ø Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın,
Ø Tavaya sıvı yağ, un ve tuz ilave edip kısık ateşte
sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavurun,
Ø Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırıp her bir
bezeyi açın,
Ø Arasına tereyağı sürün ve dıştan içe katlayarak
rulo yapın,
Ø Hazırladığınız hamurları, yarım saat kadar
dinlendirin,
Ø Dinlendikten sonra ruloları biraz yassılaştırıp
kare şeklinde kesin,
Ø Her bir parçayı biraz merdane yardımı ile açarak
arasına hazırlamış olduğunuz içten 1 tatlı kaşığı koyun ve her bir köşeden zarf
şeklinde kapatın,
Ø Tepsiye dizerek yumurta sarısı sürüp susam ekleyin
ve 20 dakika kadar tepside mayalanmaya bırakın,
Ø 200 derecede pişirin,
Ø Ve işte içli kete tarifiniz hazır.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder