Kaşık Dökmesi Tarifi

İçli Kete Tarifi

 


Hamur işinden damak tadınıza göre yüzlerce farklı tarif yapabilirsiniz. Bu tariflerden birisi de enfes tadıyla ve kokusuyla içli kete tarifi.

 Her yaştan insanın severek tükettiğ el açması yemeğimiz cevizli ve fındıklı olmak üzere birçok şekilde yapılabilir. Yumuşacık kıvamını tutturmak için kağıdı kalemi hazırlayarak vereceğimiz tarifi not alabilirsiniz. Çay saatlerinizi zevke dönüştürecek, leziz mi leziz, tam ağzınıza layık bir atıştırmalık. Misafirlerinize ve ailenize kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kat kat içli kete tarifini denemeden geçmeyin. Eminiz ki bir kere yaptıktan sonra çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacaktır. Sabah kahvaltısında, öğlen arasında ya da akşam yemeğinde zaman ve saat fark etmeksizin rahatlıkla hazırlayabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

 Gelin bu eşsiz tarife hep birlikte bakalım.

 Malzemeler

 

Hamuru İçin

 

·        2 su bardağı ılık süt

·        1 su bardağı ılık su

·        1 su bardağı sıvı yağ

·        2 yumurta akı

·        3 çorba kaşığı şeker

·        1 çorba kaşığı tuz

·        3 çorba kaşığı kuru maya

·        Alabildiğince un

 

 Kat Aralarına Sürmek İçin

 

·        Oda sıcaklığında erimiş tereyağı

 

Üzeri İçin

 

·        2 adet yumurta sarısı

·        Susam

 

İç Harcı İçin

 

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        1,5 su bardağı un

·        1 çay kaşığı tuz

 

Yapılışı

 

Ø Geniş bir kabın içine sıvı malzemeler koyup; şeker, tuz, maya ve yumurta akı ilave ederek karıştırın,

Ø Daha sonra kontrollü bir şekilde un ilave edin. Yapışkan kıvamlı, yumuşak bir hamur elde edin,

Ø Hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın,

Ø Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın,

Ø Tavaya sıvı yağ, un ve tuz ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak unun rengi değişene kadar kavurun,

Ø Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi açın,

Ø Arasına tereyağı sürün ve dıştan içe katlayarak rulo yapın,

Ø Hazırladığınız hamurları, yarım saat kadar dinlendirin,

Ø Dinlendikten sonra ruloları biraz yassılaştırıp kare şeklinde kesin,

Ø Her bir parçayı biraz merdane yardımı ile açarak arasına hazırlamış olduğunuz içten 1 tatlı kaşığı koyun ve her bir köşeden zarf şeklinde kapatın,

Ø Tepsiye dizerek yumurta sarısı sürüp susam ekleyin ve 20 dakika kadar tepside mayalanmaya bırakın,

Ø 200 derecede pişirin,

Ø Ve işte içli kete tarifiniz hazır.

 Püf Noktaları

 Unun tamamını değil de kontrollü bir şekilde ilave etmelisiniz. Ve hazırladığınız hamuru en az 15 dakika kadar dinlendirin ve verdiğimiz tarife uyarak yapınız.

Yorumlar