- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Tatlı tariflerinde sık sık
kullanılan irmik, hem az maliyetli hem de oldukça lezzetli bir malzemedir. Farklı
damak lezzetlerine hitap edecek içi
dolgulu irmik tatlısı tarifi ile sizlerle birlikteyiz.
İrmikli tatlılar arasında
sütlüsü de var, şerbetlisi de var. buğdayın öğütülüp elenmesiyle elde edilen
irmik, tatlılara en çok yakışan malzemelerden birisidir. Yüksek oranda lif
içeren irmik, uzun süre tokluk hissi verdiği için diyet listelerinde de tercih
edilir. B ve E vitamini açısından zengin olan irmik, hazımı kolaylaştırırken
kan şekerinin dengelenmesine de yardımcı olur. Hazırlanması zahmet
gerektirmeyen, şık sunumlu ve oldukça lezzetli içi dolgulu irmik tatlısı tarifi mutfaklarınızdaki yeri alacaktır.
Malzemeler
Şerbeti
İçin
·
3
su bardağı şeker
·
3 su bardağı su
·
2-3 damla limon suyu
Hamuru İçin
·
200
gram tereyağı
·
1 adet yumurta
·
3 yemek kaşığı irmik
·
1 paket vanilya
·
1 paket kabartma tozu
·
Yarım çay bardağı sıvı yağ
·
Yarım çay bardağı şeker
·
4 su bardağı un
İç Harcı İçin
·
1
su bardağı ceviz içi
·
1 yemek kaşığı şeker
·
1 yemek kaşığı tarçın
Üzeri İçin
·
İrmik
·
Toz
Antep fıstığı
Yapılışı
Ø İlk olarak
tatlının şerbetini hazırlayın. Bunun için ocağa aldığınız tencereye şeker ve
suyu ekleyin. Şekerin kolay erimesi için kaşıkla karıştırın ve kaynamaya
bırakın,
Ø 15 dakika kaynayan şerbete limon suyunu ekleyin ve ocağı
kapatın, bir kenarda bekletin,
Ø Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta,
irmik, vanilya, kabartma tozu, sıvı yağ, toz şeker ve unu yavaş yavaş ekleyerek
hamuru yoğurmaya başlayın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz
gerekiyor bunun için unu kontrollü eklemekte fayda var,
Ø Hamurunuz hazır olduktan sonra tezgaha bir parça streç film
serin. Hamurunuzdan da bir parça alarak streçin üzerine yerleştirin,
Ø Ardından hamurunuzun üzerini tekrar streç parçası ile kapatın.
Merdane yardımı ile hamuru yavaş yavaş açın,
Ø Hamurunuzu istediğiniz boyutta açtıktan sonra üzerinden
streçi alın ve hamur kesici veya bıçak yardımı ile kenarlarını düzeltin,
Ø İç harcı için uygun bir kaseye ceviz içini, şekeri ve tarçını
karıştırın,
Ø Hazırladığınız iç harcından 2-3 kaşık kadarını hamurunuzun
ortasına yerleştirin,
Ø Alttaki streçten tutun ve yuvarlayarak hamurunuzu rulo
şeklinde kapatın,
Ø Rulonun üzerine ve streçe bolca irmik serptikten sonra streç
ile rulonuzu tekrar yuvarlayın ve irmiğin hamurun her yerine gelmesini
sağlayın,
Ø Son olarak streçinizi açın ve hamurunuzu verev şeklinde
keserek pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize alın,
Ø Tüm malzemeleriniz bitene kadar bu işlemleri sırası ile
tekrarlayın. Bu ölçülerle yaklaşık 30 adet tatlı elde edebilirsiniz,
Ø Hazırladığınız tatlılarınızı önceden ısıttığınız 175 derece
fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın,
Ø Fırından aldığınız tatlılarınızı daha sıkı olacak şekilde
küçük bir kaba aktarın,
Ø Soğumuş şerbeti tatlılarınızın üzerine gezdirerek bir kaç
saat kadar dinlenmeye bırakın,
Ø Dinlenen ve şerbetini de güzelce çeken tatlılarınız servise
hazır,
Ø Ve işte içi dolgulu irmik tatlısı tarifiniz hazır.
Püf Noktaları
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder