- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Tokat
mutfağının irmikli tatlısı bugünlerde farklı yörelerde de oldukça beğenilen bir
lezzet olmuştur. Son dönemlerin en meşhur tatlılarından olan Hira tatlısı yapımı oldukça kolay ve
lezzetli bir tatlıdır. Hira tatlısında en önemli nokta şerbetin kaynatılmaması
ve tatlı sıcakken dökülmesidir. Tatlı tarifleri arasında Görüntüsü ve lezzeti ile tadı damaklarda kalan
bu farklı lezzetin nasıl yapıldığına hep birlikte bakalım. İşte nefis tadı ile
Hira tatlısı tarifi..
MALZEMELER
·
Yarım
su bardağı yoğurt
·
Yarım
su bardağı sıvıyağ
·
1
yumurta
·
1
su bardağı un
·
1
su bardağı irmik
·
1
paket vanilya
·
1
paket kabartma tozu
Bulamak İçin:
·
İrmik
Şerbeti İçin:
·
2
su bardağı su
·
2
su bardağı şeker
Yapılışı:
·
Derin bir kap içine sıvıyağ, yoğurt, yumurta
ekleyelim ve karıştıralım.
·
Daha sonra irmik, un, vanilya, kabartma tozu
ekleyerek yoğuralım.
·
Karışımdan ele çok fazla yapışmayacak yumuşak
bir kıvam elde edelim.
·
Hamuru elde ettikten sonra şeker ve suyu
küçük bir tencerede karıştırıp kaynamadan kapatmak üzere ocağa alıyoruz.
·
Hamurumuzu küçük bezelere ayırarak yuvarlak
şekil veriyoruz.
·
Şeklini verdiğimiz bezeleri tamamen irmiğe
bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
·
Tepsiye dizdiğimiz tatlılarımızı 200
derecelik fırında yaklaşık 20-25 dk kadar pişiriyoruz.
·
Üzeri kızardıktan sonra fırından alıyoruz.
Soğuk şerbeti sıcak olan tatlımızın üzerine döküyoruz.
·
Hira
tatlımızı en az iki saat veya bir gece buzdolabında bekleterek
servis ediyoruz.
Hira Tatlısı Püf Noktası
·
Malzemeler iyice harmanlanıp yoğrulmalıdır.
·
Bütün malzemeler oda ısısında
kullanılmalıdır.
·
Tatlı hafif pembeleşinceye kadar
pişirilmelidir.
·
En önemli püf nokta sıcak hira tatlının üzerine soğuk şerbet
dökülmesidir.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder