Kaşık Dökmesi Tarifi

Haşhaşlı Revani Tatlısı



Şerbetli tatlı denilince akla ilk gelenlerden birisi elbette ki revanidir. Türk mutfağının eşsiz bir lezzeti olan bu tatlı, Osmanlı döneminde Ermenistan ile Erivan’ın fethedilmesinin şerefine Saray aşçıları tarafından icat edilmiştir. “Erivan” zaferi sebebiyle de tatlıya “Revani” adını vermişlerdir. Güzel bir olayın sevincini yansıtan bu tatlının haşhaşlı şeklini sizler ile paylaştık. Haşhaşlı Revani Tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

-          3 adet yumurta

-          1 su bardağı şeker

-          1 su bardağı süt

-          1 su bardağı sıvı yağ

-          1 su bardağı irmik

-          1 su bardağı un

-          Yarım su bardağı haşhaş

-          1 paket vanilya

-          1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

-          2 su bardağı şeker

-          3 su bardağı su

Üzeri için:

-          1 paket krem şanti

-          1 çay bardağı süt

Yapılışı

1.      Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.

2.      Şeker ile yumurtayı yeterince çırptıktan sonra süt ve sıvı yağı ilave edin ve karıştırın.

3.      Sonrasında ise irmik, un ve haşhaşı ekleyerek karıştırın.

4.      Kabartma tozu ile vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlamış olduğunuz tepsiye karışımı dökün.

5.      Tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyarak pişirin.

6.      Tatlınız pişerken şerbeti hazırlayın. Bir tencere de şeker ve suyu kaynatın.

7.      Şerbet 1-2 dk kaynadıktan sonra altını kapatın.

8.      Şerbetin altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin ve sonra soğumuş olan kekinizin üzerine dökün.

9.      Kekinizin üzerine sürmek için Krem şanti için süt ve toz şanti iyice çırpın ve buzdolabında 15-20 dk beklettikten sonra kekin üzerine sürün.

10.  Krem şantiyi sürdükten sonra üzerine haşhaş serpip servis yapın.

11.  Afiyet olsun, Haşhaşlı Revani Tarifi hazır.

Püf Noktaları

Haşhaşlı Revani Tarifi için üç önemli püf nokta bulunuyor. Bunlar:

·        Revani için kullanacağınız malzemeler oda ısısında olmalıdır.

·        Revani yaparken yumurta ve şeker muhakkak köpük köpük olana kadar çırpılmalı.

·        Şerbeti kekin üzerine dökerken kek soğuk, şerbet ise ilk sıcak halinden çıkmış bir şekilde dökülmelidir.

Di  Diğer tatlı tarifleri'mize bu kategoriden bakabilir. Böylece farklı tarifleri öğrenebilirsiniz.


Yorumlar