- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Dışarıda yediğiniz enfes ve
doyurucu olan lahmacunu artık evinizde de pratik bir şekilde
hazırlayabilirsiniz. Vereceğimiz evde hızlı lahmacun tarifi ile dışardan aldığınız lahmacunlardan çok daha güzel
bir şekilde yapabilirsiniz.
·
2 adet kırmızı biber
·
3 adet yeşil biber
·
2 adet soğan
·
1 demet maydanoz
·
2 adet domates
·
1 yemek kaşığı domates salçası
·
Yarım çay kaşığı pul biber
·
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
·
1 çay kaşığı tuz
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
Yarım çay bardağı su
·
500 gram yağlı dana kıyma
Hamuru İçin
·
5 su bardağı un
·
2 su bardağı su
·
1 tatlı kaşığı tuz
·
1 çay kaşığı toz şeker
Yapılışı
Ø Bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça
sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin. Maydanozları en son
ilave edin,
Ø Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca
baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın,
Ø Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun.Lahmacunun
lezzetli olması için harcınızın cıvık bir kıvamda olması gerekir. Yeteri kadar
cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz,
Ø Harcınız dinlenirken hamurunuzu yapmaya
başlayın. Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce
karıştırın. Azar azar da un ilave edin,
Ø Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur
elde edene kadar yoğurun,
Ø Hamurunuz orta sertliğe ulaşınca tezgahın üzerine alıp
en az 5 dakika daha yoğurun,
Ø Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara
bölün. Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da
eşit olmalıdır,
Ø Eşit büyüklükte ayırdığınız bezelerin üzerini hafif
nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakın,
Ø Bu sırada, fırınınızı 250 derece fanlı ve alt üst açık
olacak şekilde açın ve güzelce ısıtın,
Ø Mutfak tezgahının üzerine biraz un serperek
bezelerinizi teker teker açmaya başlayın. Hamurunuzu mümkün olduğu kadar ince
açmaya çalışın,
Ø İnce açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını
kenarlarına da gelecek şekilde güzelce yayın. Harcınızın sulu olmasına özen
gösterin. Kenarları boş bırakmayın,
Ø Lahmacunu yağlı kağıt üzerine alın. Önceden 250 derece
alt üst fanlı ısıttığınız fırının tabanına yağlı kağıtla birlikte yerleştirin,
Ø Pişirirken kürek benzeri bir mutfak gereciyle
lahmacunun altını kontrol edin, hafifçe yanık olduğu zaman fırından çıkarıp
diğer hazırladığınız lahmacunları fırına yerleştirebilirsiniz. Her bir
lahmacunu fırın performansınıza göre 7-10 dakika arası pişirebilirsiniz,
Ø Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin,
Ø Ve işte evde
hızlı lahmacun tarifiniz hazır.
Püf
Noktaları
Lezzetli
bir lahmacun için harcınızın kıvamı cıvık olmalıdır ve hamurun üzerine
kenarlarına gelecek şekilde yayılmalıdır. Fırının önceden ısıtılmış olmasına da
özen gösterin.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder