- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Et tüketimi gerek tercih sebebi
gerekse sağlık sebebi ile kısıtlı olanlar, içeriği ve görüntüsü ile ete
benzeyen seitanı tüketebilirler. Özellikle vejetaryen beslenenlerin sıkça
tercih ettiği seitanı ister hazır alabilir isterseniz evde kendiniz
yapabilirsiniz. Ev yapımı seitan tarifinde biraz farklı malzemeler var ama
birçoğunu rahatlıkla temin edebilirsiniz. Tarifi yapabilmek için ön hazırlık
olarak küçük bir alışveriş yapmak gerekebilir.
Ev yapımı seitanı dilimleyerek
kesebilir; tıpkı et gibi patates püresi, pilav gibi yiyeceklerle servis
edebilirsiniz. Kuşbaşı doğranabilen ve yemeklere eklenebilen seitanı,
didikleyerek sandviç içinde de tüketebilirsiniz.
Malzemeler
·
120 gram kadar yaşamsal buğday glüteni
·
Çeyrek su bardağı buğday unu
·
Yarım tatlı kaşığı soğan tozu
·
Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
·
Oda ısısında 200 ml su
·
2 litre kadar sebze suyu
·
65 ml soya sosu
Yapılışı
Ø Derin bir kâsenin
içine buğday glütenini, sarımsak ve soğan tozunu, tam buğday ununu ekleyin ve
iyice karıştırın.
Ø Ardından kâseye
su ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Ø Seitan
karışımının üzerini mutfakta kullandığınız bir mutfak havlusu ile örtün ve 15
dakika boyunca dinlendirin.
Ø 15 dakika
sonra hamuru bir top haline getirin.
Ø Bir
tencereye sebze suyunu ve soya sosunu ekleyerek karıştırın ve kaynamaya
bırakın. Bu noktada tercih edeceğiniz tencere biraz büyük ve derin olmalıdır
çünkü seitan piştiğinde büyüyecektir.
Ø Kaynadıktan
sonra içine top haline getirdiğiniz seitanı bırakın ve kapağı kapalı şekilde 60
dakika pişirin.
Ø 1 saat
sonunda tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ø Seitanınız
servis için hazır haldedir. Seitanı tıpkı et gibi fajita, kavurma, kebap veya
şiş kebap biçimindeki yemeklerde kullanabilirsiniz.
Püf
Noktalar
Ev yapımı seitan tarifinde un kullanırken tam buğday unu
yerine bakliyatlardan elde edilen unlardan kullanabilirsiniz. Kullanılan
sarımsak ve soğan tozunu damak tadınıza uymuyorsa kullanmayabilirsiniz. Soya
sosunu tat olarak sevmiyorsanız tamari de kullanabilirsiniz. Bu soslar seitana
ete benzeyen bir renk vermek için kullanılmaktadır. Bu ölçülerle yapılan
seitanın size fazla ya da az geleceğini düşünüyorsanız ölçüleri katlayabilir ya
da bölebilirsiniz.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder