Kaşık Dökmesi Tarifi

Dana Pikata Tarifi

 

Evde her gün aynı ve benzer yemekler yapmak yerine biraz değişiklik yapmak farklı dünya mutfaklarına açılmak isterseniz; başlangıcı dana pikata tarifiyle yapabilirsiniz. İtalyan mutfağının sevilen yemeklerinden dana pikata, İtalya’ya gidecek olursanız yemeden dönmemeniz gereken yiyeceklerden bir tanesi. Ancak şu an için dana pikata tarifini orijinaline en yakın haliyle tarifimizden öğrenebilir ve kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Dana pikata et yemeği olduğundan servis etmek adına birçok alternatifiniz de var. Bu yemek genellikle sote veya haşlanmış sebzelerle ya da patates püresi ile servis edilmektedir. Damak tadınıza göre bir servis biçimi tercih edebilirsiniz.

Malzemeler

·        8 adet kontrfile et

·        3 tane yumurta

·        2 çorba kaşığı un

·        100 ml süt

·        Sıvı yağ

·        Yarım çay bardağı sarımsak tozu

·        Karabiber

·        Tuz

Yapılışı

Ø  Derin bir kâsenin içinde sütü, sıvı yağı bir süre karıştırın ve içine tuzu, karabiberi, sarımsağı ekleyerek karıştırmaya devam.

Ø  Karışım hazır olduğunda et parçalarını hazırlamaya geçin. Etleri genişçe açarak hazırladığınız sosla terbiye edin ve marine sosunun ete iyice işlemesi için etleri 2 saat kadar buzdolabında bekletin.

Ø  Etler hazır olduktan sonra döküm tavaya sıvıyağı ekleyin ve ısınması için ocağa koyun.

Ø  Bir tabakta yumurtaları kırıp çırpın ve üzerine tuz ekleyin. Başka bir tabağa unu hazırlayın.

Ø  Etleri önce yumurtaya sonra una bulayarak kızdırdığınız yağın içine bırakın.

Ø  Etler yağın içinde dışı kızarana kadar kalmalıdır. Dışı kızardığında içi de pişmiş olacaktır. Etlerin pişmesi yetersiz geliyorsa dövülen etleri biraz daha inceltmek için dövün ve yağda bir süre daha pişirmeye devam edin.

Ø  Etler kızardıktan sonra servise hazırdır. Yanına tercihinize göre püre ya da haşlanmış sebze ekleyerek servis edebilirsiniz.

 

Püf Noktaları

Dana pikata tarifinde kullanacağınız etin mutlaka ince dövülmüş olarak hazırlanması gerekmektedir. Böylece daha yumuşak olacak ve pişmesi de kolay olacaktır. Bu kadar az malzemeyle farklı bir yemek sunabileceğiniz tarifler sınırlıdır. Tarifte temin edemediğiniz malzeme olması halinde yerine farklı bir şey kullanabilirsiniz. Sarımsak tozu bulamadığınız zaman sarımsağı rendeleyerek, karabiberiniz yoksa yerine kişniş gibi alternatifler tercih edebilirsiniz.  Döküm tavanız yoksa teflon tava da tercih edebilirsiniz.

Yorumlar