- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Evde her gün aynı ve benzer
yemekler yapmak yerine biraz değişiklik yapmak farklı dünya mutfaklarına
açılmak isterseniz; başlangıcı dana
pikata tarifiyle yapabilirsiniz. İtalyan mutfağının sevilen yemeklerinden
dana pikata, İtalya’ya gidecek olursanız yemeden dönmemeniz gereken
yiyeceklerden bir tanesi. Ancak şu an için dana
pikata tarifini orijinaline en yakın haliyle tarifimizden öğrenebilir ve
kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
Dana pikata et yemeği olduğundan
servis etmek adına birçok alternatifiniz de var. Bu yemek genellikle sote veya
haşlanmış sebzelerle ya da patates püresi ile servis edilmektedir. Damak
tadınıza göre bir servis biçimi tercih edebilirsiniz.
Malzemeler
·
8 adet kontrfile et
·
3 tane yumurta
·
2 çorba kaşığı un
·
100 ml süt
·
Sıvı yağ
·
Yarım çay bardağı sarımsak tozu
·
Karabiber
·
Tuz
Yapılışı
Ø Derin bir kâsenin
içinde sütü, sıvı yağı bir süre karıştırın ve içine tuzu, karabiberi, sarımsağı
ekleyerek karıştırmaya devam.
Ø Karışım
hazır olduğunda et parçalarını hazırlamaya geçin. Etleri genişçe açarak
hazırladığınız sosla terbiye edin ve marine sosunun ete iyice işlemesi için
etleri 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
Ø Etler hazır
olduktan sonra döküm tavaya sıvıyağı ekleyin ve ısınması için ocağa koyun.
Ø Bir tabakta
yumurtaları kırıp çırpın ve üzerine tuz ekleyin. Başka bir tabağa unu
hazırlayın.
Ø Etleri önce
yumurtaya sonra una bulayarak kızdırdığınız yağın içine bırakın.
Ø Etler yağın
içinde dışı kızarana kadar kalmalıdır. Dışı kızardığında içi de pişmiş
olacaktır. Etlerin pişmesi yetersiz geliyorsa dövülen etleri biraz daha
inceltmek için dövün ve yağda bir süre daha pişirmeye devam edin.
Ø Etler
kızardıktan sonra servise hazırdır. Yanına tercihinize göre püre ya da
haşlanmış sebze ekleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları
Dana pikata tarifinde kullanacağınız etin mutlaka ince dövülmüş olarak
hazırlanması gerekmektedir. Böylece daha yumuşak olacak ve pişmesi de kolay
olacaktır. Bu kadar az malzemeyle farklı bir yemek sunabileceğiniz tarifler
sınırlıdır. Tarifte temin edemediğiniz malzeme olması halinde yerine farklı bir
şey kullanabilirsiniz. Sarımsak tozu bulamadığınız zaman sarımsağı
rendeleyerek, karabiberiniz yoksa yerine kişniş gibi alternatifler tercih
edebilirsiniz. Döküm tavanız yoksa
teflon tava da tercih edebilirsiniz.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder