Kaşık Dökmesi Tarifi

Pratik Buğday Çorbası Tarifi



Kış aylarında içinizi ısıtacak, içmeye doyamayacağınız pratik buğday çorbası tarifi ile karşınızdayız. Hem çocukların damak zevkine hem de yetişkinlerin yemek zevkine hitap eden bu tarif ile sofranıza şifa katacaksınız. Buğdayın besleyici bir tahıl olması çorbanın tercih edilirliğini artırmaktadır. Sağlığımız için gerekli lif takviyesini bu çorbadan kolaylıkla alabiliriz. Yapımı oldukça basit olan bu çorba hem iftar sofralarında hem de davet sofralarında yapılabilir. İçerisindeki vitamin ve proteinler sayesinde hastalıklara karşı sizi koruyacak ve sağlıklı bir öğün sunacaktır.Tarife uygun olarak yapıldığında damağınızda tadı kalacak bir çorba tarifidir.

Türk sofralarının vazgeçilmez yemeği çorbalardır. pratik buğday çorbası tarifi de bu çorbaların başında gelir. Çorba kültürü 15 – 16. yüzyıllara dayanmaktadır. Osmanlı Saray mutfaklarında çorba önemli bir yer tutar. Yine eski zamanlarda çorbalara pirin, buğday, et gibi besinle konularak çorba tarifleri zenginleştirilmiştir.

 

Malzemeler

·        Yarım su bardağı nohut

·        1 su bardağı aşurelik buğday

·        6 su bardağı su

·        Et suyu ile de karıştırabilirsiniz

Sosu İçin

·        1 yemek kaşığı tereyağı

·        1 adet domates

·        2 yemek kaşığı sıvı yağ

·        1 tatlı kaşığı tuz

·        1 adet soğan

·        1 yemek kaşığı salça

·        1 tatlı kaşığı kuru nane

·        İsterseniz 1 çay kaşığı kadar da karabiber

·        1 çay kaşığı pulbiber

Yapılışı

·        Akşamdan buğday ve nohutu ıslatın,

·        Islatılan buğday ve nohutu yıkayın,

·        Düdüklü tencereye koyalım ve üzerine 6 su bardağı su ekleyelim. 20 dakika pişirelim,

·        Küp küp soğanları doğrayın,

·        Daha sonra sos tenceresinde sıvı yağ ile tereyağını kızdıralım ve doğradığımız soğanları koyalım ve kavuralım,

·        Daha sonra üzerine salça ekleyelim,

·        Küp küp doğranan domatesleri ekleyelim,

·        Tuz ve gerekli baharatları koyduktan sonra ocağımızı kapayalım,

·        Haşladığımız nohutu ve buğdayı sosumuz ile birleştirelim. Ocakta 1- 2 kez fokurdamasını bekleyelim, daha sonra ocağımızı kapayalım,

·        İşte pratik buğday çorbası tarifi hazır. 

Hazırlama süresi

Nohut ve buğdaylar haşlandıktan sonra hazırlama süresi sadece 5 dakikadır. Oldukça pratik olan bu tarif sizin ve aileniz için bol bol vitamin ve protein kaynağı olacaktır.

Yorumlar