Kaşık Dökmesi Tarifi

Kozalak Mantısı Tarifi

 

 

Mantı, mutfaklarımızın vazgeçilmez yemeklerinden birisidir. Bugün sizlere kozalak mantısı tarifi vereceğiz.

Türk mutfaklarının olmazsa olmazlarından olan mantı, günün her öğününde tüketilir. Özellikle akşam yemeklerinde hem kokusu hem de görüntüsüyle muazzam şekilde süsler. Kayseri yöresine ait olan mantı yemeği, ülkemizin her bölgesinde farklı şekillerde yapılabilmektedir. Özellikle soslu yoğurduyla damaklarınızda enfes bir tat bırakır. Bugün yoğurtlu mantı, Çin mantısı, kozalak mantı gibi pek çok çeşidi bulunur. Mantı genel olarak çeşitli baharatlarla çeşnilendirilen ve kıymanın küçük hamurlar içine konmasıyla oluşan bir yemektir. Bugün ise size farklı bir mantı olan kozalak mantısı tarifini sunacağız.

 Gelin bu eşsiz tarife hep birlikte bakalım.

 Benzer Tariflere Bakmak İçin Bu Linklerden Ulaşabilirsiniz:Kalorisi Düşük Bol Yemelik Kumpir Tarifi” , “Patates Püresi Yatağında Köfte Tarifi” , “Pratik Kayseri Yağlaması Tarifi”

 Malzemeler

 ·        3 adet yufka

·        2 yemek kaşığı tereyağı

·        250 gram kıyma

·        1 adet soğan

·        2 adet yeşilbiber

·        2 adet patates

·        1 yemek kaşığı zeytinyağı

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 çay kaşığı karabiber

·        1 çay kaşığı pul biber

 

 

Üzeri İçin

 

·        500 gram yoğurt

·        2 diş sarımsak

 

Yapılışı

 

Ø Yufkaları 8 eşit parçaya bölün. Daha sonra elde ettiğiniz her üçgeni ortadan ikiye bölerek,   toplamda 48 parça uzun üçgen parçalar elde edin,

Ø Her bir parçayı ince bir pipet yardımıyla sarın, uçlarını suyla ıslatarak yapıştırın,

Ø Pişirme kâğıdı serdiğiniz tepsiye sarılmış yufkaları dizin,

Ø Tereyağını eriterek yufkaların üzerine fırça ile sürün ve 180 derece fırında 15 dakika kızarıncaya kadar pişirin,

Ø Kıymalı sos için; soğanları ve biberleri yemeklik doğrayın. Zeytinyağı ile kavurun, üzerine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin,

Ø Kıymalar pişince salçayı ve küçük küçük doğradığınız domatesleri ekleyin. Son olarak tuzunu ve baharatlarını ekleyerek ocaktan alın,

Ø Üzeri için; sarımsakları ezerek yoğurtla karıştırın,

Ø Kızaran yufkaları geniş düz bir tabağa dizin. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos ekleyin. Aynı işlemi ikinci kat için de tekrarlayın ve servise hazır hale getirin,

Ø Ve işte kozalak mantı tarifiniz hazır.

 Püf Noktaları

 Mantı hamurunu iyice doğurarak topak topak olmasını engelleyin. Hamurdan elde ettiğiniz üçgen parçaları yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin. Ve un seçimine oldukça özen gösterin.

Yorumlar