- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Eklendiği yemeğe fark edilir bir
lezzet katan köri sosunun en çok yakıştığı yiyeceklerin başında mantar ve tavuk
geliyor. Bir porsiyonunun bile oldukça doyurucu olduğu düşünülürse özellikle
kalabalık sofralarınızda sunmak için körili
mantarlı tavuk tarifi ideal bir seçim olacaktır.
Düşük kalorili ve zengin protein
içeriğiyle körili mantarlı tavuk tarifini
sağlıklı beslenme sürecinde de tercih edilebilir olmaktadır. Tarif
malzemelerini kişi sayısına göre azaltabilir ya da artırabilirsiniz. Körili
mantarlı tavuk yemeğini birçok yemekle birlikte sunabilirsiniz. Pilav, makarna,
patates püresi yanına en çok yakışan yemek seçenekleridir.
Malzemeler
·
300 gram kemiksiz tavuk kalça eti
·
5 adet mantar (İstiridye mantarı da kullanılabilir)
·
2 çay kaşığı köri sos
·
1 tane orta boy havuç
·
1 tane orta boy kapya biber
·
1 tane orta boy kuru soğan
·
1 çorba kaşığı tereyağı
·
Sıvı yağ
·
1 çay kaşığı karabiber
·
Tuz
·
Yarım çay kaşığı pul biber
Yapılışı
Ø Kuru soğanı
küçük küçük doğrayın ve tencereye biraz sıvı yağ ve tereyağını koyarak
soteleyin.
Ø Sotelenen
soğanların üzerine uzun ve ince doğranan havuçları ve kapya biberleri ilave
ederek sotelemeye devam edin.
Ø Malzemelerin
üzerine küçük küçük doğranan tavukları da ilave ederek sotelemeye devam edin.
Ø Tavukların
rengi dönünce doğranan mantarları da tencereye ekleyin.
Ø Son olarak
baharatları ve köri sosu da ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.
Ø Mantarlar
sulanıp suyunu çektikten sonra ve tüm malzemeler piştikten sonra biraz
kızarmaları için sotelemeye devam edin.
Püf
Noktaları
Körili mantarlı tavuk tarifinin önemli püf noktalarından bir
tanesi malzemelere krema da ekleyebilecek olmanız. Eğer kremalı mantar, tavuk
ikilisini seviyorsanız; köri soslu tarifte de son aşamadan kremayı ekleyerek
yemeği pişmeye bırakabilirsiniz. Kullanacağınız kremanın yemeğe katılmadan önce
oda ısısında olmasına da özen göstermelisiniz. Yemeği servis ederken üzerine
bir iki tutam maydanoz yerleştirmeniz görsel açıdan güzel bir sunum yapmanızı
sağlayacaktır.
Tarifteki tavuk kalça eti yerine
dilerseniz göğüs eti de kullanabilirsiniz. Ancak göğüs eti daha yağsız ve kuru
olduğundan yağ miktarını da biraz artırmayı ihmal etmemelisiniz.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder