Kaşık Dökmesi Tarifi

Körili Mantarlı Tavuk Tarifi

 




Eklendiği yemeğe fark edilir bir lezzet katan köri sosunun en çok yakıştığı yiyeceklerin başında mantar ve tavuk geliyor. Bir porsiyonunun bile oldukça doyurucu olduğu düşünülürse özellikle kalabalık sofralarınızda sunmak için körili mantarlı tavuk tarifi ideal bir seçim olacaktır.

Düşük kalorili ve zengin protein içeriğiyle körili mantarlı tavuk tarifini sağlıklı beslenme sürecinde de tercih edilebilir olmaktadır. Tarif malzemelerini kişi sayısına göre azaltabilir ya da artırabilirsiniz. Körili mantarlı tavuk yemeğini birçok yemekle birlikte sunabilirsiniz. Pilav, makarna, patates püresi yanına en çok yakışan yemek seçenekleridir.

Malzemeler

·        300 gram kemiksiz tavuk kalça eti

·        5 adet mantar (İstiridye mantarı da kullanılabilir)

·        2 çay kaşığı köri sos

·        1 tane orta boy havuç

·        1 tane orta boy kapya biber

·        1 tane orta boy kuru soğan

·        1 çorba kaşığı tereyağı

·        Sıvı yağ

·        1 çay kaşığı karabiber

·        Tuz

·        Yarım çay kaşığı pul biber

Yapılışı

Ø  Kuru soğanı küçük küçük doğrayın ve tencereye biraz sıvı yağ ve tereyağını koyarak soteleyin.

Ø  Sotelenen soğanların üzerine uzun ve ince doğranan havuçları ve kapya biberleri ilave ederek sotelemeye devam edin.

Ø  Malzemelerin üzerine küçük küçük doğranan tavukları da ilave ederek sotelemeye devam edin.

Ø  Tavukların rengi dönünce doğranan mantarları da tencereye ekleyin.

Ø  Son olarak baharatları ve köri sosu da ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakın.

Ø  Mantarlar sulanıp suyunu çektikten sonra ve tüm malzemeler piştikten sonra biraz kızarmaları için sotelemeye devam edin.

Püf Noktaları

Körili mantarlı tavuk tarifinin önemli püf noktalarından bir tanesi malzemelere krema da ekleyebilecek olmanız. Eğer kremalı mantar, tavuk ikilisini seviyorsanız; köri soslu tarifte de son aşamadan kremayı ekleyerek yemeği pişmeye bırakabilirsiniz. Kullanacağınız kremanın yemeğe katılmadan önce oda ısısında olmasına da özen göstermelisiniz. Yemeği servis ederken üzerine bir iki tutam maydanoz yerleştirmeniz görsel açıdan güzel bir sunum yapmanızı sağlayacaktır.

Tarifteki tavuk kalça eti yerine dilerseniz göğüs eti de kullanabilirsiniz. Ancak göğüs eti daha yağsız ve kuru olduğundan yağ miktarını da biraz artırmayı ihmal etmemelisiniz.

Yorumlar