- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Adından da anlaşılacağı gibi gül şeklini vereceğimiz bir
tatlı olacaktır. Özel günlerinizde, bayramlarda ve düğünlerinizde ikram
edebileceğiniz müthiş bir tatlıdır. Gül tatlısı diye biliriz fakat Akdeniz gülü
tatlısı olarak da bilinmektedir. Bizim vereceğimiz tarifle kolay ve pratik gül tatlısı yapabilirsiniz. Şerbetli tatlı sevenler
için eşsiz bir lezzettir. Kıyır kıyır olmasından dolayı çayın yanında da
oldukça güzel gitmektedir. Dondurma eşliğinde sunulduğunda zevkle
tüketilmektedir. Gül şekli vermek zor gibi algılansa da kolay ve pratik gül tatlısının
şeklini vermek oldukça kolaydır. Ağzınıza layık bir tatlı yemek istiyorsanız,
bu tarifimizi uygulayabilirsiniz. Malzeme konusunda da maliyeti yüksek
değildir. Bu da tatlıyı yapabilmemizin bir başka sebebidir. Misafirlerinize hem
lezzetli hem de görüntüsü güzel bir tatlı ikram etmek istiyorsanız doğru
yerdesiniz. O zaman başlayalım.
Malzemeler
·
İrmik (5 çorba kaşığı)
·
Yoğurt (1 çay bardağı)
·
Tereyağı (eritilmiş olacak, 130 gram)
· Un (
2,5 su bardağı)
·
Sıvıyağ (1 çay bardağı)
·
Kabartma tozu (1 paket)
·
Vanilya (1 paket)
Şerbet
için malzemeler
·
Su (3 su bardağı)
·
Şeker (3 su bardağı)
Yapılışı
·
Tüm şerbetli tatlılarda olduğu gibi bu
tatlımızda da ilk işimiz şerbeti hazırlamak olacaktır. Ocakta 10 dakika kadar
su ile şeker karışımını karıştırarak kaynatın. Şeker eridikten sonra koyu kıvam
alır almaz ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.
·
Şerbetimiz hazır olduğuna göre hamurumuzu
hazırlamaya başlayalım.
·
Hamurunuzu hazırlayacağınız kabı alın. İçine
tereyağı eriterek boşaltın. Tereyağından sonra irmik, yoğurt ve sıvıyağ
ekleyerek mikser ile karıştırınız.
·
Vanilya ve kabartma tozunu ekleyiniz.
Ardından ununuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurunuzu yoğurunuz. İyice yoğurup
yumuşak bir hamur elde ediniz.
·
Hamurumuzu oklava yardımı ile açınız. Çok
kalın olmamasına özen gösteriniz.
·
Hamurunuzu çay bardağı ile kesiniz. Yuvarlak
olarak kestiğimiz hamurların 3 tanesini art arda birleştirirsek rulo halinde
yuvarlayıp ortadan kesince gül şeklini alacaktır.
·
Bu şekilde hazırladığımız kolay ve pratik gül tatlımızın üzerine
fındık ya da ceviz koyarak tatlandırabiliriz.
·
Fırınınızı 160 dereceye önceden ayarlayarak
ısıtınız. Yaklaşık 30 dakika içerisinde pişecektir.
·
Fırından çıkardığınız gül tatlısının
kurabiyelerinin üzerine sıcakken soğutmaya bıraktığınız şerbeti ekleyiniz.
Tatlınız hazır olacaktır.
·
Servisi dondurma eşliğinde yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder