Kaşık Dökmesi Tarifi

Kolay ve Pratik Gül Tatlısı Tarifi

Adından da anlaşılacağı gibi gül şeklini vereceğimiz bir tatlı olacaktır. Özel günlerinizde, bayramlarda ve düğünlerinizde ikram edebileceğiniz müthiş bir tatlıdır. Gül tatlısı diye biliriz fakat Akdeniz gülü tatlısı olarak da bilinmektedir. Bizim vereceğimiz tarifle kolay ve pratik gül tatlısı yapabilirsiniz. Şerbetli tatlı sevenler için eşsiz bir lezzettir. Kıyır kıyır olmasından dolayı çayın yanında da oldukça güzel gitmektedir. Dondurma eşliğinde sunulduğunda zevkle tüketilmektedir. Gül şekli vermek zor gibi algılansa da kolay ve pratik gül tatlısının şeklini vermek oldukça kolaydır. Ağzınıza layık bir tatlı yemek istiyorsanız, bu tarifimizi uygulayabilirsiniz. Malzeme konusunda da maliyeti yüksek değildir. Bu da tatlıyı yapabilmemizin bir başka sebebidir. Misafirlerinize hem lezzetli hem de görüntüsü güzel bir tatlı ikram etmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. O zaman başlayalım.

Malzemeler

·        İrmik (5 çorba kaşığı)

·        Yoğurt (1 çay bardağı)

·        Tereyağı (eritilmiş olacak, 130 gram)

·        Un (



2,5 su bardağı)

·        Sıvıyağ (1 çay bardağı)

·        Kabartma tozu (1 paket)

·        Vanilya (1 paket)

Şerbet için malzemeler

·        Su (3 su bardağı)

·        Şeker (3 su bardağı)

Yapılışı

·        Tüm şerbetli tatlılarda olduğu gibi bu tatlımızda da ilk işimiz şerbeti hazırlamak olacaktır. Ocakta 10 dakika kadar su ile şeker karışımını karıştırarak kaynatın. Şeker eridikten sonra koyu kıvam alır almaz ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.

·        Şerbetimiz hazır olduğuna göre hamurumuzu hazırlamaya başlayalım.

·        Hamurunuzu hazırlayacağınız kabı alın. İçine tereyağı eriterek boşaltın. Tereyağından sonra irmik, yoğurt ve sıvıyağ ekleyerek mikser ile karıştırınız.

·        Vanilya ve kabartma tozunu ekleyiniz. Ardından ununuzu yavaş yavaş ekleyerek hamurunuzu yoğurunuz. İyice yoğurup yumuşak bir hamur elde ediniz.

·        Hamurumuzu oklava yardımı ile açınız. Çok kalın olmamasına özen gösteriniz.

·        Hamurunuzu çay bardağı ile kesiniz. Yuvarlak olarak kestiğimiz hamurların 3 tanesini art arda birleştirirsek rulo halinde yuvarlayıp ortadan kesince gül şeklini alacaktır.

·        Bu şekilde hazırladığımız kolay ve pratik gül tatlımızın üzerine fındık ya da ceviz koyarak tatlandırabiliriz.

·        Fırınınızı 160 dereceye önceden ayarlayarak ısıtınız. Yaklaşık 30 dakika içerisinde pişecektir.

·        Fırından çıkardığınız gül tatlısının kurabiyelerinin üzerine sıcakken soğutmaya bıraktığınız şerbeti ekleyiniz. Tatlınız hazır olacaktır.

·        Servisi dondurma eşliğinde yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Yorumlar