- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Karnabahar sebzesini en sevilen
hali belki de kızartmasıdır. Haşlamayla veya salçalı yemek biçiminde veya
fırında yapıldığı olmuştur. Elbette hepsi ayrı ayrı çok lezzetli ama karnabahar
sevmeyene bile kendini sevdirebileceği tarif şüphesiz ki karnabahar kızartması tarifidir.
Tarifteki malzemelerle 6 kişilik
olarak hazırlayabileceğiniz karnabahar
kızartması tarifinin hazırlaması ortalama 20 dakika, pişmesi ise 10
dakikadır. Karnabahar kızartması düşünülenin aksine pişmesi kolay olan bir
yemektir. Bazı tariflerde karnabaharın haşlandıktan sonra kızartıldığını
görebilirsiniz ancak bu tarifi yaparken haşlama işlemine gerek duymayacaksınız.
Malzemeler
·
1 tane orta boylarda karnabahar
·
Sıvı yağ
Sos için
·
2 tane yumurta
·
1 su bardağı un
·
Yarım su bardağı süt
·
Tuz
Üzeri için
·
Yoğurt
·
Sarımsak
Yapılışı
Ø Karnabaharın
sap kısmına yakın olan yerlerini kullanmadan çiçek kısımlarını az saplı olacak
şekilde ayıklayın. Ayıklanan karnabaharların büyüklüğünün ortalama bir ceviz
büyüklüğünde olmasına dikkat edin.
Ø Derin bir
kabın içine yumurtaları kırın ve içerisine sütü ekleyerek çırpamaya devam edin.
Ø Karışım
tamamen dağıldığında içine unu ve tuzu ilave ederek çırpamaya devam edin. Kek
hamurundan oldukça cıvık bir kıvam elde etmelisiniz. Karışım çok sulu olursa
biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Ø Damak
tadınıza uyuyorsa sosa biraz pul biber de ekleyebilirsiniz.
Ø Hazırlanan
sos kabının içine karnabaharları doğrudan boşaltın ve iyice karıştırın. Bu
şekilde tam anlamıyla soslanmayacağını düşünüyorsanız karnabaharları tek tek
sosa bulayarak alabilirsiniz.
Ø Derin bir
kızartma tenceresine sıvı yağı alın ve kızdırın.
Ø Kızdırılan
yağı içine soslu karnabaharları yavaşça bırakın ve çevirerek kızartmaya devam
edin.
Ø Karnabaharlar
tamamen kızardığında çatalla pişmesini kontrol edebilirsiniz.
Ø Pişen karnabaharları
havlu peçete serili bir kabın içine alarak fazla yağından arındırın.
Ø Derin bir kâsede
yoğurdu ve rendelenmiş sarımsakları karıştırın.
Ø İlk sıcağı
çıkan karnabaharın üzerine yoğurdu dökerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz
sade yoğurtla da servise hazırlayabilirsiniz.
Püf
Noktaları
Karnabahar kızartması tarifini yaparken karnabaharları küçük
küçük ayırırsanız pişmesi daha hızlı ve güzel olacaktır. Sosunu da kıvamlı
ayarlayabilirseniz; karnabaharın üzerinden akmadan kızarsan bir sos elde
edebilirsiniz. Aksi halde sos karnabahardan ayrılabilir ve sadece karnabahar
sade olarak kızarabilir.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder