Kaşık Dökmesi Tarifi

Karnabahar Kızartması Tarifi

 


Karnabahar sebzesini en sevilen hali belki de kızartmasıdır. Haşlamayla veya salçalı yemek biçiminde veya fırında yapıldığı olmuştur. Elbette hepsi ayrı ayrı çok lezzetli ama karnabahar sevmeyene bile kendini sevdirebileceği tarif şüphesiz ki karnabahar kızartması tarifidir.

Tarifteki malzemelerle 6 kişilik olarak hazırlayabileceğiniz karnabahar kızartması tarifinin hazırlaması ortalama 20 dakika, pişmesi ise 10 dakikadır. Karnabahar kızartması düşünülenin aksine pişmesi kolay olan bir yemektir. Bazı tariflerde karnabaharın haşlandıktan sonra kızartıldığını görebilirsiniz ancak bu tarifi yaparken haşlama işlemine gerek duymayacaksınız.

Malzemeler

·        1 tane orta boylarda karnabahar

·        Sıvı yağ

Sos için

·        2 tane yumurta

·        1 su bardağı un

·        Yarım su bardağı süt

·        Tuz

Üzeri için

·        Yoğurt

·        Sarımsak

Yapılışı

Ø  Karnabaharın sap kısmına yakın olan yerlerini kullanmadan çiçek kısımlarını az saplı olacak şekilde ayıklayın. Ayıklanan karnabaharların büyüklüğünün ortalama bir ceviz büyüklüğünde olmasına dikkat edin.

Ø  Derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve içerisine sütü ekleyerek çırpamaya devam edin.

Ø  Karışım tamamen dağıldığında içine unu ve tuzu ilave ederek çırpamaya devam edin. Kek hamurundan oldukça cıvık bir kıvam elde etmelisiniz. Karışım çok sulu olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Ø  Damak tadınıza uyuyorsa sosa biraz pul biber de ekleyebilirsiniz.

Ø  Hazırlanan sos kabının içine karnabaharları doğrudan boşaltın ve iyice karıştırın. Bu şekilde tam anlamıyla soslanmayacağını düşünüyorsanız karnabaharları tek tek sosa bulayarak alabilirsiniz.

Ø  Derin bir kızartma tenceresine sıvı yağı alın ve kızdırın.

Ø  Kızdırılan yağı içine soslu karnabaharları yavaşça bırakın ve çevirerek kızartmaya devam edin.

Ø  Karnabaharlar tamamen kızardığında çatalla pişmesini kontrol edebilirsiniz.

Ø  Pişen karnabaharları havlu peçete serili bir kabın içine alarak fazla yağından arındırın.

Ø  Derin bir kâsede yoğurdu ve rendelenmiş sarımsakları karıştırın.

Ø  İlk sıcağı çıkan karnabaharın üzerine yoğurdu dökerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz sade yoğurtla da servise hazırlayabilirsiniz.

Püf Noktaları

Karnabahar kızartması tarifini yaparken karnabaharları küçük küçük ayırırsanız pişmesi daha hızlı ve güzel olacaktır. Sosunu da kıvamlı ayarlayabilirseniz; karnabaharın üzerinden akmadan kızarsan bir sos elde edebilirsiniz. Aksi halde sos karnabahardan ayrılabilir ve sadece karnabahar sade olarak kızarabilir. 

Yorumlar