- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Anneler iyi bilir; çocukların en çok sevdiği yiyecekler arasında köfte mutlaka yer alır. Bu nedenle her ne kadar anneler çocuklarını daha çok sebze ağırlıklı beslemek istese de, çocuklar ise çoğunlukla fastfood tarzı beslenmeyi daha çok sever. Bu problemin önüne geçmenize yardımcı olacak ve çocuklarınıza hem sebze, hem de köfteyi bir arada yedirebileceğiniz harika bir alternatif karnabahar köfte.
Malzemeler
En faydalı köfte olan karnabahar köfte için
gerekli malzemeler şunlardır:
1/2 adet orta boy karnabahar
3 dal taze soğan
1 adet yumurta
1/4 demet dereotu
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
1/2 tatlı kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı yenibahar
1/4 çay kaşığı kimyon
Kızartmak İçin
1
adet yumurta
1 su
bardağı galeta unu
1/2
su bardağı ayçiçek yağı
Tarifi ve Yapılışı
Çocuklar için farklı bir lezzet olan karnabahar
köftetarifi ve yapılışı şu şekilde:
İlk önce; karnabaharın kalın
kısımlarını ve saplarını ayıklayın. Daha sonra küçük çiçekler şeklinde
ayırdığınız karnabaharı, yaklaşık 10 dakika kadar kaynar suda haşlayın.
Bol su ile yıkamış olduğunuz
taze soğan ve dereotu yapraklarını, ince ince kıyın ve sonra sarımsak ekleyin.
Haşlanmış olan karnabahar
yapraklarının, fazla suyunu, süzgeç yardımıyla süzün. Bir kabın içine alıp,
çatalla biraz ezdikten sonra, blender ile püre kıvamına getirin.
Yumurta, un, rendelenmiş
kaşar peyniri, yeşillikler ve baharatları ekleyip yoğurmaya başlayın.
Yoğurma işleminden sonra;
toparlanmış olan köfte harcının üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında
bir süre dinlendirin. Bu arada ellerinizi yağlayıp, köfte harcından ceviz
büyüklüğünde halkalar koparıp yassı köfte haline getirin.
Bir kase içinde yumurtayı
çırpın ve düz bir servis tabağına galeta ununu alın. Bu arada ayçiçek yağını
bir tavanın içinde biraz kızdırın.
Hazırlamış olduğunuz
köfteleri, ilk önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırın. Kızgın
yağda, sürekli tersini ve düzünü çevirerek pişirin. Pişirme işleminden sonra,
çok fazla yağ çekmemesi için, bir kağıt havlu üzrine serip, bir süre bekletin.
Dilerseniz baharatları da
ekleyerek, yoğurt ve ılık sos ile birlikte servis yapın, afiyet olsun.
Püf Noktaları
Karnabaharı pişirirken; kötü
kokuyu önlemek amacıyla, suyuna biraz un veya bir dilim bayat ekmek
ekleyebilirsiniz.
Köftenizin sulu olmaması
için; haşlamış olduğunuz karnabaharın suyunu iyice sıkın.
Arzu ederseniz; çok az
miktarda zeytinyağı ilave ederek, fırında da pişirebilirsiniz.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder