Kaşık Dökmesi Tarifi

Kalorisi Düşük Kumpir Tarifi


 Çok sevilen sokak lezzetlerinden biri olan kumpiri vereceğimiz kalorisi düşük 
kumpir tarifi ile artık evinizde de yapabilirsiniz.

 Yıllardır sevilen lezzetlerin arasında olan kumpir, hem doyurucu hem de hazırlanması açısından oldukça kolaydır. Patatesin birbirinden lezzetli malzemelerle buluşması sonrasında oluşan kumpir, özellikle İstanbul Kadıköy’ün en meşhur sokak lezzetlerinden birisidir. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcacık dumanı ile yedikçe yediren yemeğimiz, büyük küçük herkes tarafından çok sevilir. Fırınlanan patatesin ortadan yarılarak içerisine bol miktarda tereyağı ve kaşar peyniri konulmasıyla yapılan kumpire damak zevkinize uygun olarak her malzemeyi ekleyebilirsiniz. Eğer evde kumpir yapmaya karar verdiyseniz kalorisi düşük  kumpir tarifi için kolları sıvayabilirsiniz.

 Gelin bu eşsiz tarife hep birlikte bakalım.

 

Malzemeler

 

·        4 adet patates

·        2 yemek kaşığı kadar tereyağı

·        1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

·        Tuz

 

Üzeri İçin

 

·        Rus salatası

·        Kısır

·        Haydari

·        Mısır

·        Kornişon turşu

·        Ketçap

 

Yapılışı

 

Ø  Patatesleri yıkanarak bol suda haşlayın. Pişip pişmedikleri çatal batırılarak anlaşılabilir,

Ø  Daha sonra ocaktan alınarak suyu süzülür ve el yakmayacak kadar soğuduklarında kabuklarını soyarak geniş bir kâseye alın,

Ø  Tuz, kaşar peyniri ve tereyağı eklenerek çatalla veya patates ezici ile patatesleri ezin,

Ø  Patateslerin içleri henüz sıcak olacağından tereyağı ve peynirler kolaylıkla eriyecektir,

Ø  Patatesleri soğumadan uygun bir muffin kalıbına veya başka küçük bir kâseye bölüştürün,

Ø  Üzerine kumpirde sevdiğiniz malzemeler yerleştirilebilir veya sade olarak ketçap mayonezle servis edilebilir,

Ø  Ve işte kalorisi düşük kumpir tarifiniz hazır.

 

Püf Noktaları

 

Kumpir için büyük boy ve düzgün patatesler seçmelisiniz. Fırından çıkan patateslerin orta kısmını açtıktan sonra hiç bekletmeden tereyağı ve kaşar peynirini koymanız gerekiyor. Aksi takdirde püre haline getiremezsiniz.

Yorumlar