- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Sofraların zeytinyağlılar arasında en sık yapılan yemeklerden biri de kabak yemeğidir. Kısa sürede hemen yapabileceğiniz evde kabak yemeği tarifi ile enfes bir lezzete adım atmış olacaksınız.
Malzemeler
·
5 adet orta boy kabak
·
1 adet orta boy kuru soğan
·
3 diş sarımsak
·
4 yemek kaşığı zeytinyağı
·
1 adet büyük boy domates
·
Yarım yemek kaşığı domates salçası
·
2 yemek kaşığı pirinç
·
2 su bardağı sıcak su
·
1 çay kaşığı tuz
·
1 çay kaşığı karabiber
·
Yarım demet dereotu
Yapılışı
Ø 4 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırın ve
üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar
kavurun,
Ø 3 diş doğranmış sarımsak ve yarım tatlı kaşığı domates
salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun,
Ø 1 adet büyük boy soyulmuş ve küp soğuranmış domatesleri
ekleyin ve kavurmaya devam edin,
Ø 5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve
karabiber,2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip
orta ateşte pişmeye bırakın,
Ø Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip
karıştırın,
Ø Sıcak olarak servis edin,
Ø Ve işte evde
kabak yemeği tarifiniz hazır.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder