Kaşık Dökmesi Tarifi

Kabak Yemeği Tarifi

 


 Sofraların zeytinyağlılar arasında en sık yapılan yemeklerden biri de kabak yemeğidir. Kısa sürede hemen yapabileceğiniz evde kabak yemeği tarifi ile enfes bir lezzete adım atmış olacaksınız.

 Ana yemekler öncesinde ya da sonraların orta kısmına servislik hazırlayabileceğiniz evde kabak yemeği tarifini vereceğimiz tarifle oldukça pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Bağışıklığınızı güçlendirmek için hafif yemekler arıyorsanız yemeğimiz tam size göre. Kabak, içeriğindeki az miktarda yağ ve nedeniyle tam bir kalp dostudur. Ayrıca kabakta bulunan potasyum ve magnezyum gibi mineraller vücuttaki kötü kolesterol seviyesini düşürerek kalp hastalıkları riskini en aza indirmede de yardımcı olur. Yaz aylarında muhteşem gidecek ve midenizi rahatsız etmeyecek yemeğimizi, isterseniz kıymalı isterseniz de sadece domates soslu da yapabilirsiniz.

 Gelin bu eşsiz tarife hep birlikte bakalım.


Malzemeler

 

·        5 adet orta boy kabak

·        1 adet orta boy kuru soğan

·        3 diş sarımsak

·        4 yemek kaşığı zeytinyağı

·        1 adet büyük boy domates

·        Yarım yemek kaşığı domates salçası

·        2 yemek kaşığı pirinç

·        2 su bardağı sıcak su

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 çay kaşığı karabiber

·        Yarım demet dereotu

 

Yapılışı

 

Ø 4 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede kızdırın ve üzerine 1 adet yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun,

Ø 3 diş doğranmış sarımsak ve yarım tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun,

Ø 1 adet büyük boy soyulmuş ve küp soğuranmış domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin,

Ø 5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber,2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın,

Ø Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın,

Ø Sıcak olarak servis edin,

Ø Ve işte evde kabak yemeği tarifiniz hazır.

 Püf Noktaları

 Yemeği sulandırmaması için kabakların çekirdekli kısımlarını yemek hazırlığında kullanmayın. Ayrıca rendelediğiniz kabaklarla birlikte mücver hazırlığında kullanabilirsiniz.Arzuya göre kabakları yarım ay şeklinde doğrayın. Tencereye tek sıra halinde dizip pişirin.

Yorumlar