Kaşık Dökmesi Tarifi

Jöleli Portakallı Kek Tarifi

 

İşte karşınızda yedikçe portal tadı alacağınız hafif mi hafif jöleli portakallı kek tarifi. Çay saatlerinin ve gün sofralarının vazgeçilmez bu tarif hem çocukların hem de büyüklerin damak zevkine uyacaktır. İçerisindeki C vitamini ile bu tarif, size sağlıklı ve güzel bir keyif yaşatacak! Afiyet olsun.

Malzemeler

·        2 adet yumurta

·        2 Türk kahvesi fıncanı toz şeker

·        ½ Türk kahvesi fincanında sıvı yağ

·        1 Türk fincanı süt

·        3 Türk kahvesi fincanı kadar un

·        1 adet kabartma tozu

·        1 adet vanilya

Portakallı Jöle İçin

·        2 yemek kaşığı nişasta

·        2 su bardağı portal suyu

·        Yarım su bardağında su

·        4 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri İçin

·        Pasta süsü ( çikolatalı)

Yapılışı

·        Bir kap içerisinde yumurtaları kıralım ve üzerine şekeri ekleyelim, mikser ile çırpmaya başlayalım,

·        Daha sonra sıvı yağ, süt ve vanilyayı koyalım ve çırpalım,

·        Un ve kabartma tozunu ekleyelim ve 1- 2 dakika çırpalım,

·        Elde ettiğimi kek karışımını daha önceden yağlanan tart kabına koyalım,

·        Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını bekleyim ve fırına koyalım, 20- 25 dakika fırında pişirin,

·        Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin,

·        Daha sonra jöleyi hazırlamaya başlayın, ilk önce su ve nişastayı çırpın ve topaklanmamasına dikkat edin,

·        Daha sonra şeker, portakal suyu ve karışılan nişasta suyunu tencereye koyalım,

·        Muhallebi kıvamı elde edene kadar ocakta orta ateşte pişirin, arada sırada karıştırmayı unutmayın,

·        Ocağın altını kapayın ve ılıması için bekleyin,

·        Elde ettiğimiz keki kek kalıbından çıkarmanız gerekmektedir,

·        Çıkarılan kekin üzerine portakallı jöleyi sürün,

·        Üzerini pasta süsü ile süsleyin,

·        Buzdolabına koyun ve 1-2 saat bekletin,

·        Jöleli portakallı kek tarifi hazır. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Jöleli portakallı kek tarifinde portakal jölesinin kıvamı sıvı olursa nişasta ekleyebilirsiniz eğer jölenin kıvamı koyu olursa su koymanızı öneririz. Daha fazla portakal tadı almak isterseniz eğer kek karışımına portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz. Kek malzemeleri oda sıcaklığında beklemiş olmalıdır. Harç hazırlanınca 5 dakika bekletin ve topaklanma olmaması için pişirmeden önce kek harcını mikser ile tekrar çırpın. Kek kalıbına yağlı kağıt serin ya da yağ sürün bu şekilde keki kalıptan daha rahat çıkaracaksınız.

Yorumlar