- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
İşte karşınızda yedikçe portal tadı alacağınız hafif mi
hafif jöleli portakallı kek tarifi.
Çay saatlerinin ve gün sofralarının vazgeçilmez bu tarif hem çocukların hem de
büyüklerin damak zevkine uyacaktır. İçerisindeki C vitamini ile bu tarif, size
sağlıklı ve güzel bir keyif yaşatacak! Afiyet olsun.
Malzemeler
·
2 adet yumurta
·
2 Türk kahvesi fıncanı toz şeker
·
½ Türk kahvesi fincanında sıvı yağ
·
1 Türk fincanı süt
·
3 Türk kahvesi fincanı kadar un
·
1 adet kabartma tozu
·
1 adet vanilya
Portakallı
Jöle İçin
·
2 yemek
kaşığı nişasta
·
2 su bardağı
portal suyu
·
Yarım su
bardağında su
·
4 yemek
kaşığı toz şeker
Üzeri İçin
·
Pasta süsü (
çikolatalı)
Yapılışı
·
Bir kap
içerisinde yumurtaları kıralım ve üzerine şekeri ekleyelim, mikser ile çırpmaya
başlayalım,
·
Daha sonra
sıvı yağ, süt ve vanilyayı koyalım ve çırpalım,
·
Un ve
kabartma tozunu ekleyelim ve 1- 2 dakika çırpalım,
·
Elde
ettiğimi kek karışımını daha önceden yağlanan tart kabına koyalım,
·
Fırınımızı
180 dereceye ayarlayıp ısınmasını bekleyim ve fırına koyalım, 20- 25 dakika
fırında pişirin,
·
Fırından
çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin,
·
Daha sonra
jöleyi hazırlamaya başlayın, ilk önce su ve nişastayı çırpın ve
topaklanmamasına dikkat edin,
·
Daha sonra
şeker, portakal suyu ve karışılan nişasta suyunu tencereye koyalım,
·
Muhallebi
kıvamı elde edene kadar ocakta orta ateşte pişirin, arada sırada karıştırmayı
unutmayın,
·
Ocağın
altını kapayın ve ılıması için bekleyin,
·
Elde
ettiğimiz keki kek kalıbından çıkarmanız gerekmektedir,
·
Çıkarılan
kekin üzerine portakallı jöleyi sürün,
·
Üzerini
pasta süsü ile süsleyin,
·
Buzdolabına
koyun ve 1-2 saat bekletin,
·
Jöleli portakallı kek
tarifi
hazır. Afiyet
olsun!
Püf Noktaları
Jöleli portakallı kek
tarifinde portakal jölesinin kıvamı sıvı
olursa nişasta ekleyebilirsiniz eğer jölenin kıvamı koyu olursa su koymanızı
öneririz. Daha fazla portakal tadı almak isterseniz eğer kek karışımına
portakal kabuğu rendeleyebilirsiniz. Kek malzemeleri oda sıcaklığında beklemiş
olmalıdır. Harç hazırlanınca 5 dakika bekletin ve topaklanma olmaması için
pişirmeden önce kek harcını mikser ile tekrar çırpın. Kek kalıbına yağlı kağıt
serin ya da yağ sürün bu şekilde keki kalıptan daha rahat çıkaracaksınız.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder