- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Balık birçok çeşidiyle yılın her zamanı tüketilebilen sağlıklı bir yiyecektir. Balığın içerisindeki vitamin ve minerallerin kaybolmaması, sağlığımıza ciddi anlamda bir katkı sağlaması ise doğru pişirilmesine bağlıdır. Lezzet olarak kızartmalar daha çok sevilse de besin değerlerinin kaybolmasına neden olduğun pişirme yöntemi olarak tercih edilmemelidir.
Izgara pişirme yöntemiyle hem
sağlıklı hem lezzetli bir balık yemeği hazırlayabilirsiniz. Izgara yapacağınız
balığın fileto olarak hazırlanması pişmesinin doğru ve kolay olması açısından
önemlidir. Izgarada yapabileceğiniz balıklardan birisi de mezgittir. Izgara mezgit tarifini 4 kişiye kadar
servis edebilirsiniz. Daha az ya da fazla kişiye yapacağınız zaman ölçüleri
artırabilir; azaltabilirsiniz. Izgara mezgit yemeğini 15 dakikada hazırlayıp 10
dakikada pişirerek servise sunabilirsiniz.
Malzemeler
·
Yarım kilo mezgit fileto
·
2 çay kaşığı tuz
·
1 orta boy yumurta
·
1 çay kaşığı karabiber
·
1 çay bardağı galeta unu
·
1 çay bardağı un
·
Sıvı yağ
Yapılışı
Ø Yarım kilo mezgidi
temizleyerek fileto şeklinde hazırlayın.
Ø Mezgit
filetoları doğrudan olduğu boyutuyla pişirebileceğiniz gibi istediğiniz gibi
doğrayarak küçültebilirsiniz.
Ø Doğranan
veya hazırlanan mezgit filetoların suyunun süzülmesi için süzgece alın ve iyice
süzülene kadar bekleyin.
Ø Derin bir
karıştırma kabının içine yumurtayı kırın ve çırpın.
Ø Çırpılan
yumurtanın içine tuzu ve karabiberi ekleyerek bir süre daha karıştırıp köpük
köpük bir yumurta elde edin.
Ø Hafif derin
başka bir kabın içine galeta ununu ve beyaz unu ekleyip eşit miktarda
karışmasını sağlayın.
Ø Suyu
süzülen mezgit filetoları önce yumurtalı karışımın içine alarak iyice bulayın.
Ø Ardından
yumurtaya bulanmış mezgit filetoları unlu karışımın içine atıp her tarafında
bulaşacak şekilde çevirin.
Ø Izgara
tavasına az miktarda sıvı yap dökün ve tavanın biraz ısınmasını sağlayın.
Ø Isınan
tavaya una bulanmış mezgit filetoları atın ve her iki tarafı da kızarana kadar
çevirerek pişirin.
Ø Pişmesi
kısa süreceğinden balıkları pişirirken ocağın başından ayrılmayın.
Ø Pişen
ızgara mezgitleri servis tabağına alarak soğumadan sunabilirsiniz.
Püf
Noktaları
Izgara mezgit tarifinde daha kolay olması bakımından temizlenmiş hazır
paket mezgit filetolardan tercih edebilirsiniz. Ancak dondurulmuş olacağı için pişirmeden
önce çıkartıp donun çözülmesi için bekletmeniz gerektiğini unutmayın.
et
et yemeği
et yemekleri
ızgara yemeği
ızgara yemekleri
kebap
kebap yemekleri
yemek
yemek tarifi
yemek tarifleri
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder