Kaşık Dökmesi Tarifi

Izgara Mezgit Tarifi


 Balık birçok çeşidiyle yılın her zamanı tüketilebilen sağlıklı bir yiyecektir. Balığın içerisindeki vitamin ve minerallerin kaybolmaması, sağlığımıza ciddi anlamda bir katkı sağlaması ise doğru pişirilmesine bağlıdır. Lezzet olarak kızartmalar daha çok sevilse de besin değerlerinin kaybolmasına neden olduğun pişirme yöntemi olarak tercih edilmemelidir.

Izgara pişirme yöntemiyle hem sağlıklı hem lezzetli bir balık yemeği hazırlayabilirsiniz. Izgara yapacağınız balığın fileto olarak hazırlanması pişmesinin doğru ve kolay olması açısından önemlidir. Izgarada yapabileceğiniz balıklardan birisi de mezgittir. Izgara mezgit tarifini 4 kişiye kadar servis edebilirsiniz. Daha az ya da fazla kişiye yapacağınız zaman ölçüleri artırabilir; azaltabilirsiniz. Izgara mezgit yemeğini 15 dakikada hazırlayıp 10 dakikada pişirerek servise sunabilirsiniz.

Malzemeler

·         Yarım kilo mezgit fileto

·         2 çay kaşığı tuz

·         1 orta boy yumurta

·         1 çay kaşığı karabiber

·         1 çay bardağı galeta unu

·         1 çay bardağı un

·         Sıvı yağ

Yapılışı

Ø  Yarım kilo mezgidi temizleyerek fileto şeklinde hazırlayın.

Ø  Mezgit filetoları doğrudan olduğu boyutuyla pişirebileceğiniz gibi istediğiniz gibi doğrayarak küçültebilirsiniz.

Ø  Doğranan veya hazırlanan mezgit filetoların suyunun süzülmesi için süzgece alın ve iyice süzülene kadar bekleyin.

Ø  Derin bir karıştırma kabının içine yumurtayı kırın ve çırpın.

Ø  Çırpılan yumurtanın içine tuzu ve karabiberi ekleyerek bir süre daha karıştırıp köpük köpük bir yumurta elde edin.

Ø  Hafif derin başka bir kabın içine galeta ununu ve beyaz unu ekleyip eşit miktarda karışmasını sağlayın.

Ø  Suyu süzülen mezgit filetoları önce yumurtalı karışımın içine alarak iyice bulayın.

Ø  Ardından yumurtaya bulanmış mezgit filetoları unlu karışımın içine atıp her tarafında bulaşacak şekilde çevirin.

Ø  Izgara tavasına az miktarda sıvı yap dökün ve tavanın biraz ısınmasını sağlayın.

Ø  Isınan tavaya una bulanmış mezgit filetoları atın ve her iki tarafı da kızarana kadar çevirerek pişirin.

Ø  Pişmesi kısa süreceğinden balıkları pişirirken ocağın başından ayrılmayın.

Ø  Pişen ızgara mezgitleri servis tabağına alarak soğumadan sunabilirsiniz.

Püf Noktaları

Izgara mezgit tarifinde daha kolay olması bakımından temizlenmiş hazır paket mezgit filetolardan tercih edebilirsiniz. Ancak dondurulmuş olacağı için pişirmeden önce çıkartıp donun çözülmesi için bekletmeniz gerektiğini unutmayın.

Yorumlar