Kaşık Dökmesi Tarifi

İçli Köfte Tarifi

 


En lezzetli ve sevilen yemek tariflerinden olan,
En kolay içli köfte tarifi konusuna geçmeden önce bakalım içli köftenin tarihi neymiş bizim sofralarımıza nerelerden gelmiş.  Arabistan topraklarında doğan içli köfte bulgur, soğan, dana koyun veya keçi etiyle yapılan lezzetli bir yemektir. İçli köftenin Türkiye’de bilinen iki çeşidi olmakla birlikte Orta Doğu’da değişik tariflere göre patatesli yapılan çeşitleri de mevcuttur. Biz ise bugün sizlere En kolay içli köfte tarifi konusunun, kızartma türünde ve kıyma ile yapılan tarifini vereceğiz.

 İçli Köfte Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

 İçli köfte hamuru için:

 

·        2 su bardağı köftelik bulgur

·        1 çay bardağı irmik

·        3 su bardağı sıcak su

·        1 çay bardağı un

·        1 adet yumurta

·        1 tatlı kaşığı biber salçası

·        Pul biber

·        Karabiber

·        Tuz

İçli köfte iç harcı için:

 

·        Yarım çay bardağı sıvı yağ

·        2 adet kuru soğan

·        250 gram kıyma

·        1 tatlı kaşığı biber salçası

·        Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi

·        1 tutam maydanoz

·        Kimyon

·        Karabiber

·        Pul biber

·        Tuz

Kızartmak için:

·        Sıvı yağ

 

İçli Köfte Yapılış Tarifi

 

1.      İlk olarak içli köftemizin iç harcını hazırlayarak başlayalım. Bunun için genişçe bir tavaya sıvı yağ alarak küçük küçük doğradığımız soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.

2.      Daha sonra kıymayı ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar kavuralım.

3.      Kavrulan kıymaya baharatları ve biber salçasını ilave edelim. Güzelce karıştırıp 2-3 dakika daha pişirelim. Ceviz ve maydanoz da koyup soğumaya bırakalım.

4.      İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım.

5.      Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim.

6.      Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.

7.   Hamurumuz hazır olduktan sonra şekillendirme aşamasına geçebiliriz. Tezgaha yaklaşık 20 cm uzunluğunda streç filmi açalım.

8.      Üzerine mandalina boyutunda köfte hamurundan yerleştirerek tekrar streç film ile üzerini kapatalım.

9.      Merdane yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım.

10.  Açtığımız hamurun üzerindeki streç filmi alarak, yuvarlak bir kase ile daire şeklinde keselim.

11.  Hamurumuzun ortasına bol olacak şekilde iç harcımızdan koyalım ve her iki yanından streç filmi kapatalım.

12.  İçli köftemizi D şeklinde uç kısımlarından birbirine yapıştıralım.

13.  Bütün köfteleri bu şekilde hazırladıktan sonra kızdırdığımız bol yağda kızartalım.Rengikızarmış ise bu durumda yağdan alabilirsiniz.

Tüm köfteleri kızarttıktan sonra sıcak sıcak servis yapalım.

 Şimdiden yiyenlere afiyet olsun dilerseniz sayfamıza giriş yaparak muhallebili kadayıf tarifine bakabilir ve diğer lezzetli tariflerimize göz gezdirebilirsiniz.

Yorumlar