Kaşık Dökmesi Tarifi

Halleyli Pasta Tarifi

 

Küçük, büyük her yaştan insanın severek tükettiği Halley, birçok tatlıya uyum sağlayabilen lezzetiyle sıkça tatlı tariflerinde kullanılan bir ürün. Zaten oldukça tatlı bir malzeme olduğundan ekstra çok fazla şeker ve malzeme kullanmadan tariflerinizi hazırlamanız mümkün. Halleyli pasta tarifi farklı biçimlerde hazırlanabiliyor ancak aralarındaki en lezzetli alternatifi denemek için tarifimizi tercih edebilirsiniz.

Malzemeler

·         10 tane Ülker Halley

·         1 kutu krem şanti ( Her kutuda iki poşet krem şanti oluyor ikisi de kullanılacak)

·         400 ml süt

·         1 çay bardağı fındık

·         3-4 adet çilek

·         2 adet muz

Üzeri için

·         Çikolata sos

·         Çilek, kivi, muz (Sevdiğiniz herhangi bir meyveyi de tercih edebilirsiniz.)

Yapılışı

Ø  Tarifi hazırlamaya Halleyleri doğrayarak başlamalısınız. Doğrarken ne çok küçük ne çok büyük olacak şekilde küp küp doğramanız gerekiyor.

Ø  2 poşet krem şantiyi derin bir kabın içerisine alın. Üzerine 400 ml sütü ilave ederek mikser yardımıyla, kıvam alana kadar karıştırın.

Ø  Krem şanti kıvam olarak hazır olduğunda içerisine doğradığınız Halley parçalarını ilave edip karıştırmaya devam edin.

Ø  Çilekleri ve muzları da küp küp doğrayarak karışımın içine ilave edin.

Ø  Fındıkları çok ince olmayacak şekilde rondodan geçirin ve harcın içine ekleyin.

Ø  Karışımı hangi kalıpta yapacaksanız kalıbı streçle kaplayın.

Ø  Hazırlanan kalıbın içine hazırladığınız karışımı eşit miktarda yayın.

Ø  Üst kısmını düzelterek üzerini streç filmle tamamen kapatın ve buzluğa kaldırın.

Ø  Tatlının buzlukta tamamen donacak kadar bekletilmesi gerekiyor.

Ø  Halleyli pasta tarifiniz tamamen donduktan sonra servis edilmeye hazır olacaktır. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Servise hazırlarken üzerini çilek, muz, dövülmüş fındık ya da çikolata sosuyla süsleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.

Püf Noktaları

Halleyli pastayı yaparken içerisine eklediğiniz meyve çeşidini ve miktarını artırırsanız daha hafif bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Özellikle çok şekerli tatlıları tüketmeyenler için pastanız bu haliyle daha leziz olacaktır. Aynı şekilde pastanın sunumunu yaparken de üzerini meyvelerle süsleyebilirsiniz. Tarifi hazırlarken en önemli adım kullanılacak kabın streçle kaplanmasıdır. Aksi halde pastayı kalıptan ayırmanız mümkün olmayacaktır. Halleyli pastanın servis edilmeyen kalanı mutlaka buzlukta muhafaza edilmelidir.

Yorumlar