- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Küçük, büyük her yaştan insanın severek tükettiği Halley, birçok tatlıya uyum sağlayabilen lezzetiyle sıkça tatlı tariflerinde kullanılan bir ürün. Zaten oldukça tatlı bir malzeme olduğundan ekstra çok fazla şeker ve malzeme kullanmadan tariflerinizi hazırlamanız mümkün. Halleyli pasta tarifi farklı biçimlerde hazırlanabiliyor ancak aralarındaki en lezzetli alternatifi denemek için tarifimizi tercih edebilirsiniz.
Malzemeler
·
10 tane Ülker Halley
·
1 kutu krem şanti ( Her kutuda iki poşet krem şanti
oluyor ikisi de kullanılacak)
·
400 ml süt
·
1 çay bardağı fındık
·
3-4 adet çilek
·
2 adet muz
Üzeri için
·
Çikolata sos
·
Çilek, kivi, muz (Sevdiğiniz herhangi bir meyveyi de
tercih edebilirsiniz.)
Yapılışı
Ø Tarifi
hazırlamaya Halleyleri doğrayarak başlamalısınız. Doğrarken ne çok küçük ne çok
büyük olacak şekilde küp küp doğramanız gerekiyor.
Ø 2 poşet
krem şantiyi derin bir kabın içerisine alın. Üzerine 400 ml sütü ilave ederek
mikser yardımıyla, kıvam alana kadar karıştırın.
Ø Krem şanti
kıvam olarak hazır olduğunda içerisine doğradığınız Halley parçalarını ilave
edip karıştırmaya devam edin.
Ø Çilekleri
ve muzları da küp küp doğrayarak karışımın içine ilave edin.
Ø Fındıkları
çok ince olmayacak şekilde rondodan geçirin ve harcın içine ekleyin.
Ø Karışımı
hangi kalıpta yapacaksanız kalıbı streçle kaplayın.
Ø Hazırlanan
kalıbın içine hazırladığınız karışımı eşit miktarda yayın.
Ø Üst kısmını
düzelterek üzerini streç filmle tamamen kapatın ve buzluğa kaldırın.
Ø Tatlının
buzlukta tamamen donacak kadar bekletilmesi gerekiyor.
Ø Halleyli pasta tarifiniz tamamen
donduktan sonra servis edilmeye hazır olacaktır. Dilimleyerek servis
edebilirsiniz. Servise hazırlarken üzerini çilek, muz, dövülmüş fındık ya da
çikolata sosuyla süsleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.
Püf
Noktaları
Halleyli pastayı yaparken içerisine eklediğiniz meyve
çeşidini ve miktarını artırırsanız daha hafif bir tatlı hazırlayabilirsiniz.
Özellikle çok şekerli tatlıları tüketmeyenler için pastanız bu haliyle daha
leziz olacaktır. Aynı şekilde pastanın sunumunu yaparken de üzerini meyvelerle
süsleyebilirsiniz. Tarifi hazırlarken en önemli adım kullanılacak kabın streçle
kaplanmasıdır. Aksi halde pastayı kalıptan ayırmanız mümkün olmayacaktır.
Halleyli pastanın servis edilmeyen kalanı mutlaka buzlukta muhafaza edilmelidir.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder