Kaşık Dökmesi Tarifi

Fırında Kök Sebze Tarifi

 

Ana yemeklerin yanına eşlik edebilecek, üstelik oldukça kolay yemek tariflerinden olan fırında kök sebze tarifi’ni damak tadınıza göre çeşni ve baharatlarla da lezzetlendirmeniz mümkün. 2 kişilik olacak şekilde hazırlanan tarifimizi malzemeleri çoğaltarak artırabilirsiniz. 15 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz; 20-30 dakikada pişip servise hazır hale gelen fırında kök sebze tarifinde tarifimiz dışında sevdiğiniz sebzeleri de tercih edebilirsiniz.

Malzemeler

·         2 tane yeşilbiber

·         2 tane kırmızıbiber

·         2 tane orta boy havuç

·         1 tane orta boy kabak

·         6 tane küçük boy patates

·         3 çorba kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı

·         Kekik

·         Pul biber

·         Tuz

Yapılışı

Ø  Fırında kök sebze tarifini harmanlayıp pişirmeye geçmeden önce sebzelerin ön hazırlığını yapın.

Ø  Yeşilbiber ve kırmızıbiberleri ince uzun olacak şekilde doğradıktan sonra boydan iki eşit parçaya keserek küçültün.

Ø  Havuçları ve kabağı küp küp olacak şekilde doğrayın ama boyutunu çok küçültmemeye özen gösterin. Aksi halde çok çabuk pişerek dağılabilirler.

Ø  Patatesleri ortadan ikiye keserek hazırlayın. Küçük patates bulamadıysanız daha çok parçaya ayırarak küçültebilirsiniz.

Ø  Derin bir kabın içine önce zeytinyağını sonra pul biber, kekik ve tuzu damak tadınıza uygun miktarlarda ekleyin ve karıştın.

Ø  Daha sonra kabın içine hazırladığınız sebzeleri ekleyin ve sebzeler tamamen baharatlı yağ karışımıyla kaplanana kadar karıştırın.

Ø  Fırın tepsisine pişirme kâğıdını serin ve soslu sebzeleri tepsiye yayarak dökün.

Ø  Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve tepsiyi fırına yerleştirin. Pişme süresi fırının marka ve modeline değişiklik gösterebileceğinden yemeği mutlaka zaman zaman kontrol edin. Ortalama 25-30 dakikada pişmesi beklenmelidir.

Ø  Sebzeler yumuşayıp üzerlerini kızarınca tepsiyi fırından çıkararak yemeği servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları

Fırında kök sebze yemeğini hiç baharat kullanmadan doğrudan karışık sebze çeşnileriyle de lezzetlendirebilirsiniz. Yemek tamamen piştikten sonra servisten hemen önce sebzelerin üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Tarifi mevsime uygun her kök sebzeyle hazırlayabilmeniz mümkün. Dolayısıyla damak tadınıza göre sebzelerde ekleme veya çıkarma yapabilirsiniz. Uyumlu sebzelerin karışımı ve sebze çeşidini çok olması yemeğinizin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Yorumlar