- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Vitrinleri süsleyen enfes görüntüsü ve şahane soslarla kaplanmış üst yüzeyi ile harika evde şipşak donut tarifi ile sizlerleyiz.
·
1,5 su
bardağı süt
·
Yarım çay
bardağı ılık su
·
Yarım su
bardağı toz şeker
·
1 paket
yaş maya
·
Yarım çay
kaşığı tuz
·
75 gram
tereyağı
·
2 adet
yumurta
Üzeri İçin
·
200 gram
bitter kuvertür çikolata
·
200 gram
beyaz kuvertür çikolata
·
2 yemek
kaşığı ince çekilmiş fındık içi
·
2 yemek
kaşığı renkli şekerleme
Kızartmak İçin
Ø Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, tuz
ve toz şekeri ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün,
Ø Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi toparlayın. Kulak
memesi yumuşaklığında açarken sizi yormayacak bir hamur elde edin,
Ø Üzerine nemli bir bez örttükten sonra 30 dakika kadar,
oda sıcaklığında dinlendirin,
Ø Mayalanan hamuru unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde, bir
merdane yardımıyla yaklaşık 1 santim kalınlığında açın,
Ø Yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ağzı ile açtığınız
hamurdan yuvarlak parçalar çıkartın. Alışılagelmiş donut şeklini elde etmek
için orta kısımlarını yuvarlak, küçük bir kapak yardımıyla alın,
Ø Arta kalan hamurları tekrar bir araya toplayın. Yeniden
açın ve aynı işlemi tek tek uygulayın,
Ø Hamur bitti. Hazır olan donut hamurlarını, unlanmış tezgâh
ya da yağlı kâğıt üzerinde tek sıra halinde son kez mayalanmaları için 10
dakika daha bekletin,
Ø Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Mayalanan
hamurları aralarda sıkça ters çevirerek, yakmadan kızartın,
Ø Nar gibi kızaran, iştahınız gibi kabarmış donutları
fazla yağını bırakması için kâğıt havlu serili bir servis tabağına alın,
Ø Bu esnada bitter ve beyaz kuvertür çikolatayı, ayrı
ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Dinlenen donutların bir yüzünü erimiş
çikolataya batırdıktan sonra servis tabağına alın,
Ø Arzuya göre; ince çekilmiş fındık içi ve renkli
şekerlemeler ile süsleyin,
Ø Ve işte evde
şipşak donut tarifiniz hazır.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder