- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yabancı kökenli bir tatlıdır. Son zamanlarda çok sık
adını duyduğumuz elmalı mini turtalar
çok sık tüketilen atıştırmalıklardan biri haline gelmiştir. Kurabiye sınıfına
da girmektedir. Çayın ve kahvenin yanına yakışan bir kurabiyedir. Elmanın bu
kadar leziz olduğunu bu kurabiye ile daha iyi anlayacaksınız. Evinizde
kolaylıkla yapabileceğiniz bu kurabiyeyi birde bizden dinlemenizi istedik. Bu
kurabiye ilk ısırdığınızda ağzınızda dağılacak ardından muhteşem elma tadıyla
ağzınıza layık bir kurabiye olacaktır. 5 çaylarınızda, doğum günlerinizde,
altın günlerinde ve evde atıştırmalık olarak daima yapabileceğiniz bir
kurabiyedir. Eve çaya gelen misafirleriniz bittikçe isteyecek ve sizden tarif
rica edecektir. Çocuklarınızın ise sizden sık sık talep ettiği bir kurabiye
olacaktır. Evinize mis gibi kokusunun yayılmasını istiyorsanız aşağıdaki tarifi
hemen denemelisiniz.
Malzemeler
·
Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı (125
gram)
·
Sıvıyağ (yarım çay bardağı)
·
Toz şeker (10 çorba kaşığı)
·
Yumurta (1 tane)
·
Kabartma tozu (yarım paket)
·
Un (3 su bardağı+2 çorba kaşığı)
·
Vanilya (yarım paket)
İç
malzemeleri
·
Büyük boy elma (4 tane)
·
Toz şeker (3 çorba kaşığı)
·
Tereyağı (yarım çorba kaşığı)
·
Tarçın (yarım tatlı kaşığı)
·
Dövülmüş ceviz (yarım su bardağından biraz
fazla olacak şekilde)
Yapılışı
·
Elmalı
mini turtanızın ilk önce içini hazırlamak için elmalarınızın
kabuklarını soyunuz. Ardından bir kaba rendeleyiniz.
·
Bir tava alarak rendelediğiniz elmaları
koyunuz. Elmaların üzerine 3 çorba kaşığı şekerinizi ilave ediniz.
·
Ardından yarım çorba kaşığı tereyağınızı ve
yarım tatlı kaşığı tarçını ekleyerek karıştırınız.
·
Suyu çıkan elmaların suyunu çekmesini
bekleyiniz. Suyunu çekene dek pişiriniz.
·
Dövülmüş cevizinizi ocaktaki karışımınıza
ekleyiniz. Cevizlerin güzelce elmalı karışımın içinde dağılması için
karıştırınız.
·
Elmalı karışımınızı ocaktan alarak soğuması
için kıya koyunuz.
·
Derin bir kap alarak oda sıcaklığında
bekleyen tereyağınızı kabın içine koyunuz. Ardından yarım çay bardağı sıvı
yağını daha sonra yumurtanızı ekleyerek yoğurunuz. Ardından bu karışımın içine
toz şekerinizi, ununuzu, kabartma tozunuzu ve vanilyanızı ekleyerek yoğurunuz.
·
Yumuşak bir hamur kıvamına geldiğinde yoğurma
işlemini sonlandırabilirsiniz.
·
Yumuşak kıvamı alan hamurun 1/3 ünü elmalı mini turtalarınızın üzerini
kapamak için kıya ayırın.
·
Turta için olan kalıplarınızın tabanını
güzelce yağlayın. Silikon kalıp tercih ederseniz yağlama işlemine gerek
olmayacaktır.
·
Hamurdan küçük parçalar alarak yani yaklaşık
ceviz boyutunda olacak şekilde parçaları kopartın. Hamurlarınızı turta
kalıplarının içine yerleştiriniz. Çatal kullanarak hamurun diplerini deliniz.
·
Hazırladığınız elmalı karışımı içerisine
koyunuz.
·
Üzerini kapatmak için ayırdığınız hamurunuzu
parmak genişliğinde ve uzunluğunda küçük parçalara ayırın ve turtalarınızın
üzerini kapatın.
·
Hazır olan mini kurabiyeleri önceden
ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Üzerlerinin kızarması gerekmektedir.
Yaklaşık 30 dakika kadar fırında pişirin.
·
Bu turtalarınız piştikten sonra fırından
çıkarılarak soğumaya bırakılmalıdır.
·
Servis ederken kalıplarından çıkarıp üzerini
ise pudra şekeriyle süsleyip ikram ediniz.
Afiyet olsun.
- Bağlantıyı al
- X
- E-posta
- Diğer Uygulamalar
Yorumlar
Yorum Gönder