Kaşık Dökmesi Tarifi

Elmalı Mini Turta Tarifi

Yabancı kökenli bir tatlıdır. Son zamanlarda çok sık adını duyduğumuz elmalı mini turtalar çok sık tüketilen atıştırmalıklardan biri haline gelmiştir. Kurabiye sınıfına da girmektedir. Çayın ve kahvenin yanına yakışan bir kurabiyedir. Elmanın bu kadar leziz olduğunu bu kurabiye ile daha iyi anlayacaksınız. Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bu kurabiyeyi birde bizden dinlemenizi istedik. Bu kurabiye ilk ısırdığınızda ağzınızda dağılacak ardından muhteşem elma tadıyla ağzınıza layık bir kurabiye olacaktır. 5 çaylarınızda, doğum günlerinizde, altın günlerinde ve evde atıştırmalık olarak daima yapabileceğiniz bir kurabiyedir. Eve çaya gelen misafirleriniz bittikçe isteyecek ve sizden tarif rica edecektir. Çocuklarınızın ise sizden sık sık talep ettiği bir kurabiye olacaktır. Evinize mis gibi kokusunun yayılmasını istiyorsanız aşağıdaki tarifi hemen denemelisiniz.

Malzemeler

·         Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı (125 gram)

·         Sıvıyağ (yarım çay bardağı)

·         Toz şeker (10 çorba kaşığı)

·         Yumurta (1 tane)

·         Kabartma tozu (yarım paket)

·         Un (3 su bardağı+2 çorba kaşığı)

·         Vanilya (yarım paket)

İç malzemeleri

·         Büyük boy elma (4 tane)

·         Toz şeker (3 çorba kaşığı)

·         Tereyağı (yarım çorba kaşığı)

·         Tarçın (yarım tatlı kaşığı)

·         Dövülmüş ceviz (yarım su bardağından biraz fazla olacak şekilde)

Yapılışı

·         Elmalı mini turtanızın ilk önce içini hazırlamak için elmalarınızın kabuklarını soyunuz. Ardından bir kaba rendeleyiniz.

·         Bir tava alarak rendelediğiniz elmaları koyunuz. Elmaların üzerine 3 çorba kaşığı şekerinizi ilave ediniz.

·         Ardından yarım çorba kaşığı tereyağınızı ve yarım tatlı kaşığı tarçını ekleyerek karıştırınız.

·         Suyu çıkan elmaların suyunu çekmesini bekleyiniz. Suyunu çekene dek pişiriniz.

·         Dövülmüş cevizinizi ocaktaki karışımınıza ekleyiniz. Cevizlerin güzelce elmalı karışımın içinde dağılması için karıştırınız.

·         Elmalı karışımınızı ocaktan alarak soğuması için kıya koyunuz.

·         Derin bir kap alarak oda sıcaklığında bekleyen tereyağınızı kabın içine koyunuz. Ardından yarım çay bardağı sıvı yağını daha sonra yumurtanızı ekleyerek yoğurunuz. Ardından bu karışımın içine toz şekerinizi, ununuzu, kabartma tozunuzu ve vanilyanızı ekleyerek yoğurunuz.

·         Yumuşak bir hamur kıvamına geldiğinde yoğurma işlemini sonlandırabilirsiniz.

·         Yumuşak kıvamı alan hamurun 1/3 ünü elmalı mini turtalarınızın üzerini kapamak için kıya ayırın.

·         Turta için olan kalıplarınızın tabanını güzelce yağlayın. Silikon kalıp tercih ederseniz yağlama işlemine gerek olmayacaktır.

·         Hamurdan küçük parçalar alarak yani yaklaşık ceviz boyutunda olacak şekilde parçaları kopartın. Hamurlarınızı turta kalıplarının içine yerleştiriniz. Çatal kullanarak hamurun diplerini deliniz.

·         Hazırladığınız elmalı karışımı içerisine koyunuz.

·         Üzerini kapatmak için ayırdığınız hamurunuzu parmak genişliğinde ve uzunluğunda küçük parçalara ayırın ve turtalarınızın üzerini kapatın.

·         Hazır olan mini kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. Üzerlerinin kızarması gerekmektedir. Yaklaşık 30 dakika kadar fırında pişirin.

·         Bu turtalarınız piştikten sonra fırından çıkarılarak soğumaya bırakılmalıdır.

·         Servis ederken kalıplarından çıkarıp üzerini ise pudra şekeriyle süsleyip ikram ediniz.

Afiyet olsun.


Yorumlar